Lloyd's Register'ten yakıt tasarrufu hizmeti

Lloyd's Register Gözetim Ltd. Şti. Türkiye Genel Müdürü David Barrow günümüz ekonomik koşulları ve artan çevresel endişelerin denizcilik sektörü için yeni yatırımlar getirmekte olduğunu işaret ederek şöyle devam etti;

"Yakıt harcamalarının toplam operasyonel maliyetin yüzde 35-65'ini oluşturması nedeniyle yakın verimli kullanılması çok büyük önem arz etmektedir. Yakıt giderinin kar üzerindeki etkileri oldukça büyük olabilirken, düşük kükürt ve daha temiz yakıtlar için çevresel ve yönetmeliklerin getirdiği baskılar gözönünde bulundurulduğunda, toplam yakıt bütçesi tahminleri ve buna bağlı riskler daha belirgin olabilmektedir."

Lloyd's Register'in son yıllarda yakıt tüketimini ve egzost emisyonunu azaltmak üzerinde çalışmalar yaptığını işaret eden David Barrow, ocak ayında oluşturdukları Gemi Enerji Servisi ile yakıt tüketimini azaltmaya yardımcı olmak amacıyla, gemi verimliliği analizi,makine aksamı koşullarının izlenmesi, yakıt, motor yağı, egzost emisyonu testi, gemilere ilişkin geniş veri elde etmek imkanı sayesinde yakıt tüketimini azaltmaya yardımcı olduklarını söyledi.

Gemi Enerji Servisi vasıtasıyla operasyonların çevreye etkisini en aza indirmeyi hedeflediklerini belirten David Barrow sözlerini şöyle tamamladı; "Muhtelif uygulamalar yapıyoruz. Örneğin geminin işleyişi ile ilgili teknik ve teknik olmayan hususları içeren sistematik ve bütünsel araştırmalar gerçekleştirmeyiz.

Yine gemi verimliliği izlenmesi konusunda, tasarım ve en doğru uygulamadan performans açısından potansiyel sapmaları belirlemek maksadıyla geminin teknik sistemi, ana makine aksamı ve operasyonel profili inceliyor ve değerlendirmeler yapıyoruz."

Editör: TE Bilişim