Dünyanın en büyük ve etkili kruvaziyer turizm fuarı olan “Cruise Shipping Miami”, bir kez daha 12-15 Mart 2012 tarihleri arasında Miami’de kruvaziyer sektörünün devlerini ve dünya limanlarını bir araya getirdi. Marmaris Liman İşletmeciliği yetkilileri de Marmaris Limanı’nı ve Marmaris’i destinasyon olarak  tanıtmak için bütün kadro oradaydı.

Görüşmelerin çok verimli geçtiği fuarda, 2012 yılında ilk kez Marmaris Limanı’na uğrak yapacak olan kruvaziyer gemilerin olması da sevindirici haberler arasındaydı. Marmaris’e gelen İspanyol kruvaziyer gemisinin sefer sayılarındaki artış sayesinde de Marmaris’te az görmeye alışkın olduğumuz İspanyol turistlerin bu sene beldemizi daha çok ziyaret edecek olması da yöremizin tanıtımına ayrıca katkı sağlamış olacaktır.  

Bununla beraber, Marmaris Limanı Thomson Kruvaziyer firmasına ait Thomson Celebration gemisine 2012 yılında da ana liman olmayı sürdürecektir. Marmaris Limanı olarak Miami fuarında diğer kruvaziyer firmalarla da ana liman olma hususunda girişimlerde bulunulmuş ve olumlu görüşmeler yapılmıştır. 2013 yılı için de yeni piyasalarla ilgili süpriz gelişmeler olabilir. Bununla ilgili haberleri de önümüzdeki aylar içerisinde sizlerle paylaşacağız.

Editör: TE Bilişim