4 gün sürecek kutlamaların ikinci gününde Thames Nehri, Kraliçe’nin mavnasına eşlik eden tam bin teknenin geçişine sahne oldu. Bu renkli tören, nehir çevresi boyunca milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Kutlamalar çerçevesinde yarın ise Buckingham Sarayı önüne kurulan dev sahnede konserler verilecek, salı günü ise Londra’da resmi geçit töreni yapılacak.

Törenlerin en ilgi çeken çifti şüphesiz, Kraliçe’nin torunu Prens William ve halktan biri olan eşi Kate Middleton oldu. Kate Middleton, kırmızı elbisesiyle göz kamaştırdı.

Kimilerine göre, günün en güzel etkinliği ise toplu yemek organizasyonlarıydı. Halk sokaklarda kurulan uzun masalara oturup, komşularıyla yemek yedi.

2 Haziran 1952 yılında yine görkemli bir kutlamayla tahta çıkan II. Elizabeth, Kraliçe Victoria’dan sonra Birleşik Krallık tahtında en uzun süre kalan ikinci kraliçe ünvanını taşıyor.

Tahtta kaldığı süre içerisinde 12 başbakan gören Elizabeth, aralarında Kanada, Avustralya ve Yeni Zelenda’nın da bulunduğu İngiliz Milletler Topluluğu’nun da kraliçesi.

http://tr.euronews.com/2012/06/03/kralice-elizabethe-bin-tekne-eslik-etti/

Editör: TE Bilişim