Yeni olay, Dryad Global'e göre bölgede kaydedilen karaya en uzak açık deniz korsanlığı eylemiydi.

Sürat teknelerinin kullanılmasına rağmen faillerin daha büyük bir ana gemi tarafından desteklenerek devletlerin anti-korsan önlem menzilinin ötesinde deniz operasyonlarını sürdürdüklerine inanılıyor.

Dryad, 11.321 DWT kapasiteli Liberya bayraklı tanker Curacao Trader'ın Cotonou’dan 244 deniz mili güneyde, Nijerya'nın güneybatısında korsanlar tarafından saldırıya uğradığını bildirdi. 15 Rus ve Ukraynalı denizci kaçırıldı!

Yapılan analizlere göre, tankere binen sekiz silahlı korsan gemiye yanaştığı sırada gemi Togo'daki Lome'dan güneye doğru seyrediyordu. Dryad, saldırı sırasında geminin hızının 3 deniz miline düştüğünü bildiriyor. Geminin daha sonra AIS'deki statüsü ile “Komuta Altında Değil” şeklinde değiştirilerek sürüklendiği bildirildi. Daha sonra ise 10 deniz miline çıkarak yoluna devam ettiği bildirildi.

Bu, temmuz ayı başında genel kargo gemisi Kota Budi'dan kaçırılan beş mürettebat üyesi ile bu ay Gine Körfezi'nde bildirilen üçüncü olay oldu. Dokuz kişi de Nijerya dışındaki petrol sahalarındaki FPSO Sendje Berge'den kaçırılmıştı.

IMB’nin Korsanlık Rapor Merkezi, 2020’nin ilk yarısında 98 korsanlık ve silahlı soygun olayı kaydetti.

Dryad, bu son olayın Gine Körfezi'ndeki toplam mürettebat kaçırma sayısını 93'e çıkardığını bildirdi. Deniz olaylarında kaçırılan insan sayısı şu anda 2019 yılına göre yüzde 47 artışmış bulunuyor.

Editör: TE Bilişim