Konyaaltı Sahili’ndeki işletmeler ihaleye çıkıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında yapılan ticari ünite ve tesisleri 29 Mart Perşembe günü ihale ile kiraya veriyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında yapılan ticari ünite ve tesisleri 29 Mart Perşembe günü ihale ile kiraya veriyor. İhale belediyenin web sitesi www.antalya.bel.tr’den canlı yayınlanacak.

Büyükşehir Belediyesi, Müze Meydanı/Varyant, Beach Park ve Akdeniz Bulvarı’nda bulunan büfe ve ticari yapıları içerisinde barındıran ünite ve tesisler kiraya verilmek üzere kapalı teklif usulü ihaleye çıkarıyor. İhale, 29 Mart 2018 Perşembe günü Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda bulunan Encümen Toplantı Salonu’nda saat 13.00’te gerçekleştirilecek. İhale, belediyenin web sitesi www.antalya.bel.tr’den canlı yayınlanacak. Artırıma esas tahmin edilen ilk yıl kira bedeli 8 milyon 75 bin TL + KDV olarak belirlendi. 

Belediye, kiraya verilen alan ve tesislerin kiracı tarafından bizzat işletilmesi halinde bu tesislerin işletilmesinden elde edilen toplam yıllık hasılatın yüzde 2’si oranında pay alacak. İhaleyi kazanan firma 8 yıllığına belirtilen ünite ve tesisleri işletme hakkına sahip olacak. Ticari dükkân gibi yapılar ile büfeler, iç dekorasyonu idari şartnamede belirtilen koşullar çerçevesinde tamamlanarak işletilecek. 8 yıllık işletme süresinin ardından belirtilen tesisler sağlam, çalışır ve işler vaziyette Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilecek.

İhaleye son 10 yıl içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli toplamda en az 1500 yataklı, 5 yıldızlı otel ya da 1. sınıf tatil köyü işletmeciliği ve bunun yanı sıra yine 10 yıl içinde 1618 sayılı yasa kapsamında A Grubu Seyahat Acentesi işletmeciliği yapmış olanlar teklif verebilecek. Yeterlilik için bu iki koşulun birlikte sağlanması şartı aranıyor.

İhale Antalya Büyükşehir Belediyesi web sitesinde (www.antalya.bel.tr) yayımlanmış olup, konu ile ilgili olarak Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı - Emlak Şube Müdürlüğü’nden ayrıntılı bilgi alınabilecek.

Editör: TE Bilişim