'Kızlar okusun' diye Atlantik’i aşacak

Dilek Ergül Atlantik Okyanusu’nu tek başına geçmek için son hazırlıklarını yapıyor.

Bu zorlu yolculuğu kız öğrencilerin eğitimine destek toplamak için göze alan Ergül’e Darüşşafaka’lı kızlar destek ziyaretinde bulundu... Kız çocuklarının eğitimine destek için Atlantik Okyanusu’nu tek başına geçecek ilk Türk kadını olmaya hazırlanan Dilek Ergül’ü, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda okuyan kız çocukları ziyaret etti. Darüşşafakalı kızlar, 80-90 gün boyunca hiç kara görmeden yol alacak olan Ergül’e, ‘Okyanus ortasında tek başınıza kormayacak mısınız?’ sorusunu yöneltti.

AMACI 1 MİLYON LİRA TOPLAMAK

Denizci bir aileden gelen ve 8 yaşından beri denizde olan Dilek Ergül, Haziran ayının ilk haftasında önümüzdeki günlerde daha önce hiçbir Türk kadınının denemediği zorlu bir yolculuğa çıkacak. ‘Symina’ adlı 9 metre boyundaki yelkenli teknesiyle Atlantik Okyanusu’nu tek başına geçmeye hazırlanan Ergül, yaklaşık 4 bin mil boyunca rüzgârla hareket edecek. Güçlü fırtınalara karşı koymak zorunda olan Dilek Ergül, Güney Amerika kıtasından karaya çıkacak. Yolculuğunu okumayan kız çocuklarına destek olmak için gerçekleştirecek olan Ergül, destekçilerinin göndereceği SMS’lerle Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda okuyan 10 kız öğrencinin 10 yıllık eğitim bedeli olan 1 Milyon TL’yi toplamayı amaçlıyor.

Ergül’ün yolculuğu için açılan 1863’e gönderilecek her SMS ile okuyamayan kızlar için 5 TL toplanacak. Seyahat, ‘Spot’ adlı cihazla Türkiye’den takip edilirken, bağışlar ‘Rota Atlantik Bağış Fonu’nda toplanacak. Ergül’ün yolculuk öncesi ziyaretçileri arasında Darüşşafakalı kızlar da vardı. Cesur denizciyi West İstanbul Marina’da ziyaret eden Darüşşafakalı Özge Danacı, “Dilek ablanın kız çocuklarının okuması için çıkacağı tek başına yolculuk beni de çok heyecanlandırıyor” derken, 15 yaşındaki Senem Birdal da, yolculuk boyunca Ergül’ü takip edeceğini söyledi.

Dilek Ergül’le birlikte West İstanbul Marina’yı gezerek teknelere binen kızlar Ergül’e denizcilik hakkında sorular da sordu. Kızların en çok dile getirdiği soru ise “Tek başına okyanusta yol alırken korkmayacak mısın” oldu. Dilek Ergül, bu sorulara “Elbette korkularım var. Amacım sizin gibi kızları topluma kazandırmak olunca tüm korkularımı yeniyorum” yanıtını verdi.

Editör: TE Bilişim