IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, Gine Körfezi'nde korsanlar tarafından saldırıya uğrayan, 2. Mühendis Farman Ismayılov'un hayatını kaybetmesi ve 15 Türk denizcinin kaçırılmasıyla sonuçlanan olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kitack Lim, yaptığı açıklamada: "Mozart isimli konteyner gemisine düzenlenen ve bir denizcinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırı beni derinden üzdü ve endişelendirdi. On beş mürettebatın kaçırıldığı bildirildi. Kaçırılan denizcilerin ailelerinin acısını paylaşıyor ve onlara en derin taziyelerimi gönderiyorum. Gelişmeleriyakından takip ediyor ve bu konunun en hızlı şeiklde çözülmesini istiyorum. Bu, ticari denizciliğe yönelik son derece ciddi bir saldırıdır. IMO, bu tür başka olayların meydana gelmesini önlemek için ilgili paydaşlarla çalışmalarını geliştirmekte kararlıdır.'' ifadelerini kullandı.

İstanbul merkezli Boden Denizcilik işletmesindeki Liberya bayraklı 2007 inşa Mozart isimli konteyner gemisinin, 23 Ocak sabah saatlerinde Gine Körfezi Sao Tome'nin 100 deniz mili açıklarında seyrettiği sırada korsanların saldırısına uğradığı bildirilmişti. İlerleyen saatlerde 4. Kaptan Furkan Yaren ile temas kurulmuş, 2. Mühendis Farman Ismayılov'un hayatını kaybettiği ve 15 denizcinin kaçırıldığı anlaşılmıştı.

Editör: TE Bilişim