Karadeniz'e Sheraton geliyor!
 
Yatla turist müjdesi!


Tanrıverdi Grubu Başkanı Recep Tanrıverdi’nin Samsun'da yapımına başladığı 5 yıldızlı oteli ABD’li Sheraton işletecek. ABD'li Starwood Hotels CEO'su Willms "Anadolu'da yükselen yeni bir trend keşfettik" dedi. Karadeniz’e kıyısı bulunan ülkelerden otele yatlarla turist çekilecek

Le Meridien, W ve Sheraton gibi markaları bünyesinde bulunduran dünyanın önde gelen otel zincirlerinden ABD merkezli Starwood Hotels, Avrupa Başkanı Thomas Willms, İstanbul’un yanı sıra Adana, Bursa ve Samsun’da faaliyete geçeceklerini belirterek “Grup olarak Türkiye’ye inanıyoruz. Ülkenin Anadolu bölümünde yükselen yeni bir trend keşfettik.Kısa bir süre önce açılan Bursa otelimizin yanı sıra, bu yıl hizmete girecek Adana ve Samsun bölgeleri hem iş hem de turizm anlamında gelişen şehirler. Buralarda otelleri hayata geçiriyoruz. Yeni şehirler de gündeme gelecek” diye konuştu.
 
Willms, şehir otellerinin yanı sıra Antalya ve özellikle lüks turizm anlamında daha da kendinden söz ettiren Bodrum’a yönelik resort projelerini de gözlediklerini belirterek, “Bizim Türkiye’de büyüme stratejimiz belli, bunun için doğru partnerlerle buluşmayı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Mayıs başında Beşiktaş’ta lüks Shangri La otelini hizmete açan Tanrıverdi Grubu, Samsun’da yapımına başladığı ve 60 milyon dolara mal olacak otel için Starwood ile anlaşma imzaladı. Otele Sheraton tabelasını asacak Tanrıverdi grubu, tesisin önüne yapacağı limanla Karadeniz’e kıyısı bulunan ülkelerden Samsun’a yatlarla turist getirmeyi hedefliyor. 29 katlı otel 122 metrelik yüksekliğiyle Karadeniz’in en yüksek binası olacak ve tamamı deniz manzaralı 200 misafir odası ve 20 süitten oluşacak.

YATLAR İÇİN MARİNA 

Tanrıverdi Holding Başkanı Recep Tanrıverdi memleketi Samsun’da misafirlerini konaklatacak yer bulamadıkları için böyle bir yatırıma soyunduklarını belirterek, “Samsun’da Sheraton markasına büyük bir sempati vardı. Bu nedenle başka bir markayla hiç görüşmedik” diye konuştu. Otelin önünde yatların yanaşabilmesi için marina yapacaklarını da ifade eden Tanrıverdi, bu projenin de kendilerine 8 milyon dolara mal olacağını kaydetti. 
Editör: TE Bilişim