Karadeniz'de Can Pazarı: 2 Gemi Daha Zorda

Malta Bayraklı PIPER isimli gemi yardım istedi. Kilyos önlerinde Papur isimli gemi ise demir tarıyor. Fırtınanın şiddeti gemilerin demir almasına bile izin vermiyor.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce 2 gemiyle ilgili yapılan açıklama şöyle:

PIPER İSİMLİ GEMİ KURTARMA YARDIM TALEBİNDE BULUNDU

GEMİ ADI : PIPER
BAYRAĞI : MALTA
IMO NO : 8700072
ÇAĞRI ADI : 9HZV8
GEMİ TİPİ : KURU YÜK
GELDİĞİ LİMAN: GEMLİK
GİTTİĞİ LİMAN: KÖSTENCE / ROMANYA
BOY : 82,5
EN : 11,25
DRAFT : 3,19
GRT : 1853
NET : 821
DWT : 2541
YAPIM YILI : 1989
YÜKÜ : BOŞ
YAKIT : D/O 46 MT F/O 56 MT L/O 1100 KG
PERSONEL : 11
ACENTA : İSTANBUL 34
OLAY YERİ : İSTANBUL BOĞAZI KARADENİZ ÇIKIŞI 11 MİL

19.01.2010 tarihinde İstanbul Boğazı karadeniz çıkışı 8 mil mesafede bulunan Malta bayraklı PIPER isimli gemi makine arızası yaptığını ve batma tehlikesi olduğunu ve yardım talebinde bulunduğunu bildirmesi üzerine İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından seyir, can, mal ve çevre emniyetini teminen istanbul boğazı kuzey çıkışında bulunan Kurtarma 1 ve Kurtarma 5 römorkörleri derhal olay mahalline sevk edilmiştir.
Bilahare kazazede gemi arızasını giderdiğini belirterek yardım talebinden vazgeçtiğini ve kuzeye doğru ilerlediğini bildirmiştir.
Ancak, Saat 08:30 itibari ile İstanbul Boğazı karadeniz çıkışı 11 mil mesafedeki kazazede gemi tekrar yardım talebinde bulunmuş ve Kurtarma 4 römorkörü olay mahalline sevk edilmiştir.
09:52’de Kurtarma 4 kazazede geminin yanına ulaşmış, gemi arızasını giderdiğinden kendi makineleri ile Kurtarma 4 römorkörü ve Kıyı Emniyeti 9 hızlı tahlisiye botu refakatinde boğaz girişine doğru ilerlemektedir.

PAPUR İSİMLİ GEMİ DEMİR TARIYOR

19.01.2010 tarihinde Ereğli- Köstence seferini yapmakta iken Kilyos önlerinde demirleyen PAPUR isimli tankerin demir tarayarak sürüklenmesi ve yardım talebinde bulunması üzerine İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından seyir, can, mal ve çevre emniyetini teminen Kıyı Emniyeti 10 hızlı tahlisiye botu, Kurtarma 3 ve bilahare Kurtarma 1 römorkörleri derhal olay mahalline sevk edilmiştir.

Kazazede gemi sahile yakın mesafede demirli ve makinesi çalışır vaziyette bulunmakta ancak, demir alıp ilerleyememektedir. Kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

Editör: TE Bilişim