Karadeniz MOU 10. Yılını Kutladı

Türkiye’nin de üyesi bulunduğu Karadeniz Liman Devleti Denetimi Mutabakat Zaptı’nın 11. Komite toplantısı ve 10. kuruluş yıldönümü kutlamaları Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığının ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilmektedir. Toplantıya Karadeniz MoU üyesi olan Rusya Federasyonu, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Gürcistan denizcilik idarelerinden temsilciler ile Uluslar arası Denizcilik Örgütü (IMO) Liman Devleti Kontrolü uygulamaları bölüm başkanı Brice Martin CASTEX, Paris Liman Devleti Denetimi Memorandumu Genel Sekreteri Richard SCHİFERLI ve ABD Sahil Güvenlik Komutanluığından Jennifer WILLIAMS katılmaktadır.

Komite toplantısında Karadeniz Bölgesinde Liman Devleti Kontrolüne ilişkin konuların yanı sıra PSC uygulamalarında yaşanan gelişmeler ele alınmıştır. Topla ayrıca Paris MoU  Genel Sekreteri tarafından 2011 yılı ocak ayından itibaren uygulanmaya başlanacak olan yeni denetim rejimi ve ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı temsilcisi tarafından da Amrikan Limanlarındaki PSC uygulamaları hakkında sunumlar yapılmıştır. Öte yandan Karadeniz’in kirliliğe karşı korunması komisyonu proje yöneticisi George Balashov, Karadeniz komisyonu tarafından yürütülen proje hakkında sunumda bulunmuştur.

Toplantıya katılan tüm yerli ve yabancı temsilciler 6 Nisan akşamı Türk loydu tarafından düzenlenen yemeğe katıldılar. İMEAK Deniz ticaret odası da 7 Nisan 2010 akşamı düzenlediği akşam yemeği ile toplantı organizasyonuna katkıda bulundular.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim