Kaptan Profesör Akten emekliliğe merhaba dedi

Türkiye'nin ilk kaptan profesörü olan Necmettin Akten yaş haddinden dolayı emekliliğe ayrıldı.

Denizcilik alanında birçok görev üstlenen ve son olarak istanbul Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi , Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanlığı yapan Akten' i emekliliğe ilk adımında sevenleri yalnız bırakmadı.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Birsen Koldemir ve denizcilik öğrencileri düzenledikleri bir geceyle Akten'e sürpriz yaptılar.

Kaptan Şeref Can teknesini tahsis eden Turyol Yö netim Kurulu Başkanı Yunus Can , Denizcilik Müsteşarlığı istanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli , Vapur Donatanlan ve Acenteleri Derneği Başkam Ruhi Duman ve Altaş Ambarlı liman Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Akan Köseoglu da organizasyona destek verdiler.

Kendisi için hazırlanan sürprizi öğrendiğinde duygulandığını dile getiren Necmettin Akten , "Ben bölüm başkanı idim. Ama şimdi çok kıdemsiz bir mütekaidim. Ama mütekaitliği kendime yakıştırmayacağım" diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi , Mühendislik Fakültesi , Deniz Ulaştırma işletme Mühendisliği Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanlığı yapan Prof. Necmettin Akten' i emekliliğe ilk adımında sevenleri yalnız bırakmadı. 
 
 

Editörün Notu: Bu konunun kamuoyu bilgisine sunulmasında önemli katkıları olan Sayın dr. jale Nur Ece ve Selçuk Onur'a DenizHaber.Com olarak teşekkür ederken; Necmettin Hocamıza "yapmakta olduğun görevlerden sadece biri bitti. Bu sektörde sana düşen daha nice görevler" var demek istiyoruz.

Editör: TE Bilişim