Atlantik Okyanusunda 8,5 metrelik tekneleri alabora olan 2 balıkçı, yakından geçmekte olan "Volkan di Timanfaya" adlı feribot kaptanı ve mürettebatınca kurtarıldı.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, 24 Ağustos günü meydana gelen olayda, 8,5 metre uzunluğundaki balıkçı teknesi "F/V El Calafu" Atlantik Okyanusunda bulunan  İspanya'ya ait Gran Canaria adasının Doğusunda Melenara kentinin 8 mil açığında gece yarısından sonra saat 02:00 sularında  alabora oldu. Ağır deniz koşullarında alabora olan teknenin omurgasına çıkmayı başaran iki balıkçı, EPIRB cihazını aktive edemedikleri için mevkilerini bildiremediler. Sabaha kadar dalgalarla boğuşan balıkçılar, sabah saat 7:00 sularında EPIRB cihazını çalıştırmayı başardılar. Balıkçıların bulunması için SAR operasyonu başlatıldı. SAR Operasyonuna  NUNKI adlı SAR botu ve bir helikopter katıldı. Bu esnada Las Palmas'tan Morro Jable'ye gitmekte olan "Volcan di Timanfaya" adlı yolcu-araç feribotunun kaptanı Jamil Jabur, kazazedelerin yerini tesbit etti.

Feribotu durduran kaptan, gemisini alabora olan balıkçı teknesine yaklaştırdı. Bölgede fırtına ve çok ağır denizlerin olması kurtarma işlemini güçleştirdi. Ayrıca balıkçılara yaklaşan feribot alabora olmuş olan balıkçı teknesi ile çarpışma riskini de göze aldı. Çünkü tekne yüksek dalgaların etkisiyle feribotun bordasına çarparak hasar verebilir vegeminin su almasına neden olabilirdi. 

Rayco Garcia ve Jonathan Fernández adlı balıkçılar omurga üzerinden denize atlıyarak feribot mürettebatını yardımıyla atılan çarmıhtan gemiye çıkmayı başardılar. 

Balıkçılar, kurtarıldıktan sonra "Tabii ki başta korktuk, ama daha sonra en sonunda kurtarılacağımıza olan güvenimiz arttı" dedi. 

 

Editör: TE Bilişim