Müh. Kaptan Refik Akdoğan: 'Struma için özür dilememize gerek yok'


DenizHaber.Com'a konuyla ilgili bir açıklama gönderen Müh. Kaptan Refik Akdoğan; Struma faciasından ötürü Türkiye'nin özür dilemesine ihtiyaç bulunmadığını bildridi.

Akdoğan;  'O zamanın T.C Hükümeti Struma gemisinde bulunaN Yahudileri ülkeye almamakla çok iyi bir karar almıştır.Çünkü Alman orduları dört bir tarafımızdan ülkeyi sarmış ve saldırmak için bahane arıyordu. En güzide askerşlerini Trakyaya yığan Türk ordularının bir Alman saldırısı karşusuında kıran kırana savaş çıkacağından, T.C HÜKÜMETİ YAHUDİLERİ ALMAYARAK BU SAVAŞI ÖNLEMİŞ VE ÜLKEYİ SAVAŞTAN KURTARMIŞTIR. BÖYLE BİR SAVAŞ ÇIKSAYDI EN AZ BİR BUÇUK MİLYON TÜRK GENCİ TRAKYADA ÖLECEKTİ.' dedi.

'Kaptan Baştan Kara Etseydi Bütün Yahudiler Kurtulurdu'

Ayrıca Almanya Türkiye'yi işgal etseydi Türkiyedki Yahudilrrin de sonu Strumadakiler gibi olacağını kaydeden Müh. Kaptan Refik Akdoğan: 'Türkiye'nin Struma'yı kabul etmemesiyle Türkiye'deki Yahudiler de Alman saldırısından kurtulmuştur. .Bu nedenle Türk Hükümetinin özür dilemesine gerek yoktur.Sayın Alaton o günleri yaşadığı halde böyle konuşması büyük yanlıştır ve bizlere karşı ayıp etmiştir. Bu vatanın evladı polduğunu unutuyor galiba.Halbuki kaptan gemiyi boğazda bir yere baştan kara yapsaydı gemideki bütün Yahudiler kurtulabilirdi.' dedi.

Editör: TE Bilişim