Kabotaj Bayramı 88. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında 27 Haziran 2014 Cuma günü Gemlik Sahil Meydanında kutlamalar yapılacaktır. Resmi program dahilinde yapılacak tören ve yarışamalara tüm halkımız davetlidir.

Hem Denizden Hem Karadan Gemlik Çıkartması

Dün İTÜ Denizcilik Fakültesi limanından avara olan MTA-Sismik-1 eğitim gemisi akşam üzeri Gemlik Limanına aborda olarak kutlama etkinliklerine 1 gün önceden katıldı. 145 kişilik YDO Boru Trampet Takımı ile törene yapacak Fakülte öğrencileri toplam 200 kişiyle kutlama etkinliklerinde yer alacak.

Gemlik Limanın Başkanlığından Denizcilik Fakültesine Ağırlama

Gemlik Liman Başkanlığı organizatörlüğü, Yılport, Borusan, Roda ve BP limanlarinin ev sahipliğinde  ağırlanacak fakülte öğrencileri Gemport da ki öğle yemeğinin  ardından törenin yapılacağı Sahil Meydanına geçerek saat 16:30’da Boru Trampet Takımı Tören yürüyüşü başlayacak.

Deniz Şehitlerini Anma

Gemlik Kaymakamı Sn. Cahit Işık, Gemlik Liman Başkanı Sn. Serkan Canlı ve beraberinde ki protokol heyetinin saat 17:00’da deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakmasıyla devam edecek anma etkinlikleri Denizcilik Fakültesi çelengininde denize bırakılmasıyla sonlandırılacak.

Protokolün anma etkinliklerinden dönmesiyle Boru Trampet Takımı Kayıkhane mevkiine girecek. İstiklal Marşı okunmasının ardından aşağıda verilen ödüllü yarışmalar yapılacaktır.

-100 m Serbest Yüzme Yarışları

-150 m Serbest Yüzme Yarışları

-Ahşap Tekne Kürek Yarışması

-10 Beygir Motorlu Tekne Yarışları

-13 Beygir Motorlu Tekne Yarışları

-Yağlı Direkten Bayrak Alma Yarışları

Yarışların müteakiben Ödül Töreni yapılacak ve saat 20:00 da Belediye İskelesinden Tekneler ile Mehtap Turu düzenlenecektir.

Kutlamalara tüm halkımız davetlidir.

Editör: TE Bilişim