İzmirli Denizciler Evlerine Kavuştu

İzmir Denizci Evi Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü ile Deniz Ticaret Odasının  işbirliği sonucu dün saat 14:00’te yapılan törenle açıldı.

Denizci Evi, 24 saat açık olacak ve içerisinde sürekli bir güvenlik görevlisi ve memur bulunacak. Denizci evinin içerisinde, oturma grupları, televizyon, ücretsiz internet, kütüphane, kurumlara ait yayınlar ve duyuru köşeleri bulunuyor. Amacı deniz kültürünü yaygınlaştırmak ve deniz sevgisini yerleştirmek olan 'İzmir Denizci Evi', uzak yerlerden gelen, denizcilik işletmelerinden hizmet alan, mesleği denizci olan ve denizciliğe ilgi duyan herkesi buluşturmayı amaçlıyor.

 

Denizcilik camiasından çok sayıda katılımcının olduğu açılışı, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Manisa Valisi Celaleddin Güvenç, DTO Başkanı Geza Dologh ve İzmir Bölge Müdürü Hızırreis Deniz birlikte gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını yapan Hızırreis Deniz, Denizci Evi’nin İzmir’e hayırlı olmasını dileyerek, böyle bir girişimden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

 

İzmir’in duayen denizcilerinden Altay Altuğ, açılış öncesi kısa bir konuşma yaparak, ‘önceki yıllarda denizcilik camiasında böyle girişimlerin olmadığını, sosyal hizmetlerden bahsetmenin olanaksız olduğunu, İzmir’e Deniz Evi’ni kazandıran ve denizciliğin gelişimini sağlayan Denizcilik Müsteşarlığı ve çevresindeki bütün denizcilik kadrosunu tebrik ederek sözlerini tamamladı.

Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh, yaptığı konuşmada, Denizci Evi’nin kurulma aşamasından söz ederek, fikir sahibinin Bölge Müdürü Hızırreis Deniz olduğunu, Deniz Ticaret Odasının da maddi anlamda katkı sağlayarak, oluşumu desteklediğini ve projenin hayata geçirilmesini sağladığını belirtti.

Denizci üyelerden bu tür proje talepleri geldiği zaman DTO olarak destek vermeye hazır olduklarını söyleyen Dologh, DTO olarak hedeflerinin denizciliğin İzmir’de gelişmesini ve yerleşmesini sağlamak olduğunu belirtti ve bu sayede ‘Umarım bu mesaj, denizden geçimini sağlayan tüm Oda mensuplarımız tarafından bir kıvılcım olarak algılanır ve ortak projelere imza atarız’ dedi.

Projenin hayata geçmesinde onay veren Sayın Hasan Naiboğlu’na, Bölge Müdürü Hızırreis Deniz’e ve Denizci Evi’ne katkıları olan Oda mensup ve üyelerine teşekkürlerini sunarak konuşmasını sürdüren Dologh, sözlerini Mevlana’dan şu dörtlükle bitirdi:

Kardeşim sen düşünceden ibaretsin

Geriye kalan et ve kemiksin

Gül düşünür gülistan olursun

Diken düşünür dikenlik olursun.

 

Geza Dologh’un konuşmasının ardından DLH İnşaatı Genel Müdürü Ahmet Arslan ve  Manisa Valisi Celaleddin Güvenç kısa bir konuşma yaparak Denizci Evi’nin İzmir’e kazandırılmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu;'Devlet dairesini vatandaşın evi haline dönüştürerek, vatandaşla birlikte çalışmayı ve en önemlisi iletişim içinde olmayı arzu ettik' dedi.  Hasan Naiboğlu konuşmasının ayrıntıları için TIKLAYINIZ 

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir’in varoluş sebeplerinden birinin denizle iç içe olması olduğunu vurgulayarak, dünyanın önemli medeniyet merkezlerinden olan Efes’in eskiden bir liman kenti olduğunu ve zamanla denizin uzaklaşmasıyla bu özelliğini yitirdiğini ifade etti. Bu nedenle İzmir Limanını çok iyi korumamız gerekiyor diyen Kıraç,’biz bu limanı olduğu yerden daha ileriye götürmek adına, başlamış olan özelleştirme sürecini en kısa sürede tamamlayarak dünya standartlarında, dip derinliği olan arya genişliği olan ve uluslar arası taşımacılığa elverecek şekilde hizmet yapan noktaya getirmek için hep beraber çalışmamız gerekiyor’ şeklinde sözlerini sürdürdü.

Son yapılan DTO Başkanı seçimlerinde adaylardan biri olan Hakkı Toros'ta açılışa katılan konuklar arasındaydı. Seçimi kaybetmesinin ardından oldukça neşeli olduğu gözlenen Toros, yaptığımız kısa konuşma esnasında Gemi Makine İşletme Mühendisleri Odası İzmir Şubesini kurduğunu açıkladı. Burada görevinin öncekinden daha yetkin olduğunu belirten Toros, DTO İzmir şubesini yakından takip etmeye devam ettiklerini,bunu İzmir için yapmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

 

Açılışa Yakamoz Gençlik ve Spor Klübü öğrencileri de katıldı.

 

Editör: TE Bilişim