İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla yerleşkesinde geleneksel balık günü coşkusu vardı. Kapalı spor salonunda gerçekleştirilen 130. balık gününe katılım oldukça fazlaydı. Açılış konuşmasın Fakülte Dekanı Prof. Dr.Nil Güler yaptı,DEFAMED Başkanı Baybora Yıldırım, UDH Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz, 40 ıl mezunlartı adına Mühendis Erkan Dereli birer konuşma yaptılar. Prof Dr. Nil Güler konuşmasında okul mezunlarına teeşekkür etti ve sizler olmasaydınız okulumuz bu kadar gelişemezdi dedi. Bütün mezunlara seslenen Güler, bir mezunlar ağı kurmak istiyoruz ve herkese ulaşamadıklarımıza buradan sesleniyorum bizimle iletişime geçip adreslerinizi mutlaka bildirin diye sözlerine devam etti ve konuklara Türkiye'de ve dünyada sayılı bir kaç merkezden biri olan ve bu yıl açılan Gemi Teçhizat Merkezini ziyaret etmelerini önerdi. dedi. 

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği (DEFAMED) yönetim kurulu başkanı Baybora Yıldırım konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek DEFAV'a ve Denizcilik Fakültesine destek olan kişi ve kuruluşların isimlerini sayarak teşekkür etti.

Hazırlık Sınıfı Tuzla'ya gelsin.

Mezunlar adına bir konuşma yapan 40. yıl mezunlardan Mühendis Erkan dereli ise İTÜ Rektörü Mehmet Karaca'ya Denizcilik Fakültesi Dekanı Nil Güler'e ve Tuzla Belediye başkanı Şadi Yazıcı'ya teşekkür ettiğini belirtti.İngilizce hazırlık eğitiminin Maçka Kampüsünde alındığından bahseden Dereli bu eğitimin Tuzla Kampüsünde yapılmasını istediklerini anlattı. 

İMO'da okulumuz mezunlarını gördük

Müsteşar Yardımcısı Poyraz Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın Yunanistan’daki programı nedeniyle etkinliğe katılamadığını ancak selamlarını ilettiğini belirterek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin çok daha önemli bir yeri var. Bunun temel sebebi bu fakültenin her bir bölümünden mezun olacak olan herkesin Türk ulaştırma ve denizcilik sektörünün beklentilerini karşılayacak ve hepsinden önemlisi denizlerimizde hak ve menfaatlerimizin savunmasını oluşturabilecek bireyler olarak mezun olmalarıdır. Bu fakülteden mezun olan arkadaşlarımız bugün IMO’da kural takip eden değil, kural yazan bir ekibin içerisindedir. Bugün buraya Londra’dan geldim ve konsey toplantısında uluslararası denizcilik örgütünün en az 10 üyesinin bu fakültenin mezunları olduklarını gördüğümde büyük gurur duydum” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Kaptan Özkan Poyraz, denizcilik sektöründe bulunanlar için birkaç tavsiyesi olduğunu söyledi ve “Denizin dalgaları ile iyi geçinmek için denizcilik eğitiminin 5 temel koşulunun yerine getirilmesi lazım. Bunların başında öncelikle iyi bir İngilizce, yeterli müfredat teknolojik eğitim ve basılı öğretim elemanlarının kullanıldığı bir eğitim yuvasının varlığı, ki burası da İTÜ Denizcilik Fakültesi olarak burada, üçüncüsü denizde durumsal farkındalığa ve bununla birlikte zinde bir akıl ve vücuda sahip olabilmek ve son olarak yeterlilik.  Yeterlilik bilgi ve tecrübenin davranış biçimiyle çarpılmasıdır ve bilgi, beceri, davranış ve duruş biçimi kazandıran bir üniversite olmak çok önemlidir. Bunu bu üniversite sağlamaktadır”dedi.

Konuşmaların ardından balık gününe katılamayan UDH Bakanı Lütfi Elvan ve Eski UDH Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırımın tebrik mesajları okundu. 50 yıllık ve 40 yıllık mezunlara plaketleri verildi.Eski mezunlar ve öğrenciler hep birlikte fakülte yemekhanesinde, kağıtta lüfer çorba ve helvadan oluşan menülerini yediler.

İşte geleneksel balık gününden objektifimize yansıyanlar:

Editör: TE Bilişim