Fast food devlerine rakip oldu bir yılda 25 şube açacak   
 
İşadamı Fuat Yalvaç, uluslararası fast food firmalarına alternatif olarak 'NFS Burger Turk' isimli bir şirket kurdu.  
 
Bu sektörde Türklerin de var olabileceğini ispatlamak isteyen Yalvaç, Türkiye'de 50 şubeye ulaştıktan sonra yurtdışına açılmayı hedefliyor. Halen İzmir'de dört şubeyle faaliyet gösteren Burger Turk, nisanda Buca ilçesinde ve Van'da iki şube daha açacak. 2010 yılı sonunda 25 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

İş hayatına Van'da, 1990'lı yılların başında akaryakıt sektörüyle giren Fuat Yalvaç, 1997'de İzmir'e yerleşti. Bugün akaryakıt dağıtım, Pacific istasyonlarıyla perakende, gemi söküm ve inşa, denizcilik, inşaat ve otomotiv gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

Başka bir ülkeye yaptığı ziyaret sırasında yemek için yer ararken fast food türü bir işyerinde 'helâl tavuk' yazısı görünce, "Bizim niye böyle bir yerimiz olmasın?" diyerek bu sektöre yatırım kararı aldı.

Bir yıl önce İzmir'de şube açan Yalvaç, yoğun talebi ve müşteri memnuniyetini görünce büyümek istedi. Soğuk hava deposu başta olmak üzere altyapı yatırımlarına şu ana kadar 1 milyon dolar yatırım yaptı. NFS Burger Turk ile Türkiye'de eksik olan bir yapıyı tamamlamaya çalıştıklarını belirten Yalvaç, "Şube sayısında dörtte kalmamızın sebebi, eksiklikleri görmek ve ona göre yön belirlemektir. Bu şubelerin hepsini biz çalıştırıyoruz." diyor.

NFS Burger Turk, müşterilerine rahat ve konforlu bir ortam sağlamak için 200 metrekareden küçük yerlerde şube açmıyor. Bütün şubelerde kapsamlı, yüksek hacimli ve hızlı operasyonlara cevap vermek için yazarkasada alınan siparişler, 'Mutfak Gösterge Sistemi' aracılığıyla doğrudan mutfaktaki ekranlara yansıtılıyor.

Siparişlerin hazırlık süreleri sistem tarafından takip edilerek, servis standardı ve performans raporlanıyor. Bu sayede, merkez ofisten şube bazında her türlü menü kalemi, fiyat, promosyon vb. değişikliği kolaylıkla yapılabiliyor.

Büyümek için önce altyapı kurduklarını belirten Yalvaç, şimdi üzerine şubeler ekleme dönemine girdiklerini dile getiriyor. Türkiye'de bundan sonra franchise vererek büyüyeceklerini kaydeden Yalvaç, 50 şubeye ulaştıktan sonra yurtdışına distribütörlük vereceklerini, ilk olarak Azerbaycan ve Almanya'da şube açmayı planladıklarını ifade ediyor. Fuat Yalvaç, ürünlerinde yüzde 100 kırmızı ve beyaz et kullandıklarına, menülerinde kesinlikle karışım ürünler olmadığına dikkat çekiyor.

Rakipleri McDonald's ve Burger King'in sadece hamburger bulundurduğunu anlatan Yalvaç, "Biz pizza çeşitleri, tatlılar ve salataları da menümüzde bulunduruyoruz. Evlere paket servisi de yapıyoruz." bilgisini veriyor. Beş yılda 20 milyon dolarlık yatırım planlayan başarılı işadamı, "Dört şubemizde şu anda 65 kişi çalışıyor. Hedeflediğimiz şube sayısı ve iş kapasitesine ulaşırsak, 5-6 bin kişiye iş imkânı sağlamış olacağız." şeklinde konuşuyor.

 

Editör: TE Bilişim