Kent'teki liman işçilerinin iki tanker Rus gazını boşaltmayı reddettiği ve  başka yerlere gitmeye zorladığı açıklandı.

Boris Vilkitsky ve Fedor Litke adlı doğal gaz tankerleri,  Avrupa'nın sıvılaştırılmış doğal gaz ithalatı için en büyük terminali olan Isle of Grain'e kabul edilmedi.

Unison Enerji Başkanı Matt Lay, personelin "Ukrayna halkını desteklemeye ve Rusya'ya uygulanan yaptırımları desteklemeye kararlı" olduğunu söyledi. 

Ancak, mevcut yaptırımlarda bir boşluk olduğu konusunda endişeler var. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps Salı günü yaptığı açıklamada, İngiltere'nin "herhangi bir Rus bağlantısı" olan gemilerin limanlarına girmesini yasaklayan bir yasayı çıkaran ilk ülke olduğunu duyurdu

Ancak gerçek durum böyle görünmüyor.

"Ulaştırma Bakanlığı kuralları, yükü değil, yalnızca gemilerin armatörleri ve işletmecilerini kapsıyor gibi görünüyor." 

İki tanker, İngiltere'ye 12 güne kadar tedarik edecek kadar sıvı gaz içeriyor. Gemiler G. Kıbrıs bayrağı altında seyrediyor.

Birçok armatör, vergilendirme veya düzenleyici nedenlerle başka bir ülkenin bayrağını kullanmayı tercih eder.

Ulusal Şebeke Sözcüsü Bay Lay "Hükümet, başka bir ülke adı altında İngiltere'ye gelmeye devam eden Rus mallarını durdurmak için derhal harekete geçmeli" dedi. Ulusal Şebeke Sözcüsü, "Hükümet politikasına uygun olarak, Rus bağlantılı herhangi bir geminin Grain'e yanaşmasını beklemiyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

(Kaynak: BBC News) 

Editör: TE Bilişim