İnebolu Limanı'nda donanma keyfi      
 
KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'ndeki ‘Şeref ve Kahramanlık Günü', 88'inci yıldönümü etkinlikleri için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gönderilen 8 askeri gemi, halkın ilgi odağı oldu. 4 Firkateyn, 2 hücumbot, birer denizaltı ve lojistik destek gemisinden oluşan birlik, İnebolu’yu top atışlarıyla selamladı.

İnebolu limanı açıklarında ‘TCG Salihreis Firkateyni'nde bulunan Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, İnebolu'daki programına Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak başladı. Oramiral Yiğit, daha sonra Kaymakam İlhan Karakoyun ve Belediye Başkanı Engin Uzuner'i makamlarında ziyaret etti. Oramiral Yiğit, Karakoyun ve Yiğit'e Atatürk fotoğraflarını hediye ederken, ziyaret anısına plaket verdi. Daha sonra çarşıyı dolaşan Oramiral Yiğit, kahveye uğrayarak buradakilerle birlikte çay içerek sohbet etti.

Oramiral Yiğit, Kurtuluş Savaşı’nda İnebolu halkının gösterdiği kahramanlıklardan övgüyle bahsederek, “İstiklal Madalyalı ilçede bulunmak bize moral ve mutluluk verdi. Denizlerdeki hak ve menfaatlerimizin koruyucusu olarak hem İnebolu ilçemizi, hem de Anadolumuzun bütün şehirlerini, ilçelerinizi, kıyılarımızı, denizlerimizi koruyacağız. Biz o güvenceyi sizlere vermek için geldik” dedi.

İnebolu'da iki gün kalacak askeri gemiler, halkın ziyaretine de açıldı. Ziyaretçiler İnebolu Limanı'ndan gemilere taşındı.

Editör: TE Bilişim