İÇDAŞ’IN VARLIĞI ÇANAKKALE İÇİN NİMETTİR

Çanakkale CHP Milletvekili 1. sıra adayı Ali Sarıbaş beraberinde Biga İlçe Başkanı İsmail Işık, Karabiga Belediye Başkanı  Muzaffer Karataş, İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öztürk ve partililerden oluşan 15 kişilik bir heyetle 8 Haziran Çarşamba günü saat 15.00 te İÇDAŞ tesislerini ziyaret ettiler.

İÇDAŞ Demir Çelik tesislerinde İÇDAŞ Ceo’su Bülend Engin tarafından karşılanan CHP Milletvekili adayı Ali Sarıbaş “CHP olarak yerel ve ulusal sanayiyi destekliyoruz.Üretim ve istihdam ülkemizin geleceğidir. Bu tesislerde 5000 insanımız çalışıyor.Ben bir sanayi kasabasında yıllarca Belediye Başkanlığı yaptım.Ulusal sanayimizin rekabet gücünün artması için Devlet tarafından gerekli altyapı ve öncelikle  Bandırma-Biga-Çan-Çanakkale Tren yolu mutlaka yapılmalıdır. İÇDAŞ bölgemiz için çok değerli bir sanayi tesisidir.Bölgemiz emisyon değerleri korunarak birbirini tamamlayan farklı sanayilerle gelişmelidir” dedi.

İÇDAŞ Ceo’su Bülend Engin’de; İÇDAŞ öncesi sınai altyapısı olmayan bu bölgeye yatırımlarını yaparken enerji iletim hattı, yol, doğalgaz, liman gibi tesisleri tamamen kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayarak,  yatırım hedeflerinde 3 adet kuru havuz, yassı mamül tesisi ve klinker üretim tesisi olduğunu vurguladı. Demir-çelik ve enerji üretiminden oluşan kül, cüruf, tufal gibi çimento hammaddelerini klinker tesisiyle değerlendirerek ekonomiye kazandırmak istediklerini belirten Engin’e, Ali Sarıbaş bunların da milli servet olduğunu ve mutlaka değerlendirilmeleri gerektiğini belirterek destek verdi.

Daha sonra vardiya değişimi sırasında İÇDAŞ çalışanlarına hitap eden Sarıbaş “Telefonum 24 saat açık.Her an, her yerde sizlerin vekili olacağım.Ankara’da, Çanakkale’de hep sizin hizmetinizde olacağım.Mecliste sizin lehinize olan her kararda kalkan benim parmağım olacaktır. Ben işçilerin, emekçilerin, alın terinin  vekili olmak için sizlerin desteğini istiyorum” dedi

İÇDAŞ Basın ve Halkla İlişkiler müdürü Suat Karataş rehberliğinde  entegre demir-çelik tesislerini gezen Sarıbaş ve CHP heyetine gezi boyunca   Karataş tarafından İÇDAŞ tesisleri hakkında bilgi verildi. Reverse Osmoz tesisinde İŞ Güvenliği Müdürü Agah Ayhan tarafından denizden arıtılan sudan içen Sarıbaş, su arıtma teknolojisinin İÇDAŞ’ta uygulanmasından çok etkilendiğini, denizden içme suyu üretmenin doğaya büyük bir katkı olduğunu belirtti

Termik santral, Liman, Haddehane ve Çelikhane tesislerini de inceleyen CHP heyeti saat 17.00 de seçim çalışmalarına devam etmek üzere tesislerden ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim