Döviz kurları ve çelik fiyatları Hindistan'da gemi sökümü geriletti

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre; zayıf döviz kurları ve iç piyasada çelik fiyatlarının düşmesiyle Hindistan'da Alang gemi söküm piyasasında fiyatları baskı altına aldı. Ancak yine de LDT başına 500 Doların üstünde bazı satışlar gerçekleşebildi. 

Pakistan ve Hindistan gemi söküm piyasaları karşılaştırıldığında; her iki ülkede de gemi sökümcülerin beklenen bütçe duyurularının yapılmasını gözledikleri ve fiyatların baskı altında olduğu görülüyor. 

Muson mevsimi de başlamakta olduğundan; fiyatların zirveyi gördüğü inanışı hakim ve yaşlı tonajı elden çıkarmak isteyen armatörler, Lloyds List'in bildirdiğine göre, dikkatli olmak zorundalar. 

Londra merkezli Clarkson Araştırma Kuruluşuna göre ise; "Bazı nakit spekülatörleri iyi fiyatlar vererek  pazar istikrarı konusunda şaşırtıcı fikirlerinin olduğunu göstermeyi sürdürüyorlar"

Kuruluş "Günümüzde yerel anlamda pazarlar sürdürülebilir değilken güçlü rakamların arkasında reel koşullar veya doğruluk payı olduğu konusu sorgulanabilir niteliktedir" şeklinde görüş açıkladı. 

Clarkson analistlerine göre, "Böylelikle armatörler de dikkatl,i bir yaklaşım sergilemeli çünkü piyasada fısıltılar dolaşıyor şöyle ki yüksek fiyattan yapılan anlaşmalar geçerlik kazanmıyor ve daha sonra başka alıcılara daha düşük fiyattan gidiyor" .

 

 

Editör: TE Bilişim