Hibrid-LNG Feribotların Saç Kesimi Gerçekleşti.

Sedef Tersanesi’nin Kanada merkezli Seaspan Ferries Corporation (SFC) için üreteceği iki adet yeni çift yakıtlı (Hibrid-LNG) feribotların ilk saç kesimi bugün gerçekleşti.

Vancouver, Kanada merkezli Seaspan Ferries Corporation (SFC)’in iki adet yeni çift yakıtlı (dizel yakıt ve sıvılaştırılmış doğalgazdan elde ettiği elektrik ile tahrikli) feribot ihalesini Sedef Tersanesi kazanmıştı. Bu feribotların aynı zamanda Batarya Tahrik sistemine sahip olup çevre ve doğa dostu olduğu söyleniyor.

Hiçbir katı yakıt yakmadan sadece bataryaları ile seyir yapabilme kabiliyetine sahip. Söz konusu feribotlar; 148.9 metre boyunda, 59 treyler taşıma kapasitesinde olup 1034 metre araç hattına sahiptir. Azimuth tipi elektrik motorlu tahrik sisteminin yanı sıra dizeli ilk ateşleme yakıtı olarak kullanan; doğalgazı asıl yakıt olarak kullanabilen ve her iki yakıtı aynı anda ya da karışımını yakabilen jeneratörlere var. Tekneler belirli bir süre için sadece bataryaları üzerinden sağlanan elektrik ile de operasyon yapabileceklerdir.

Bu geminin tasarımı ve klas onaylı resimleri Kanadalı Vard Marine Inc. tarafından Sedef Tersanesi dizayn departmanı işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Projenin geri kalan tüm üretim ve detaylı dizayn çalışmaları Sedef Tersanesi dizayn departmanı tarafından yapılıyor.

Editör: TE Bilişim