Haber Alınamayan Uçak Denize Düştü

Saatlerdir haber alınamayan Malezya Hava Yolları’na ait bir uçağın, denize düştüğü bildirildi Haber alınamayan uçak denize düştü.

Saatlerdir haber alınamayan Malezya Hava Yolları'na ait Boeing 777-200 tipi bir yolcu uçağının, denize düştüğü bildiridi. Uçakta 12'si mürettebat 239 kişi bulunuyordu. Uçak, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek için havalanmıştı. İçinde 227 yolcu ve 12 mürettebat bulunan uçakla yaklaşık iki saat sonra iletişim koptuğu bildirildi. Vietnamlı askeri yetkililer, uçağın denize düştüğünü duyurdular. Ancak bu bilgi Malezyalı yetkililer tarafından doğrulanmadı. Uçağın yerinin tam olarak belirlenmesinin ardından bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Yolcu uçağıyla irtibat kesilmesinin ardından uçakta bulunanların yakınları havaalanına geldi. Yetkililerden bilgi almaya çalışan bu kişiler, yaşlı gözlerle bekledi. Öte yandan, uçakta Türk yolcu bulunmadığı öğrenildi.

Malezya Havayolları, Asya'nın en büyük havayolu şirketlerinden. Şirketin dünya çapında 80 noktaya günde 37 bin yolcu taşıdığı belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim