G.Koreliler Türk Armatörlerle görüşmedi 

Çok kısa süre önce, Geçen hafta Güney Kore Meclis Başkanı ve beraberindeki heyet, Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulundu.

Asıl ziyaret sebebi olarak Koreliler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Koksal Toptan'm konuğu olarak Türkiye'de bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Lakin, bu ziyaretler ve etkinlikler sırasında ilginç bir gelişme yaşandığını öğrendik.

Meclis'e yakın kaynaklar

Ağırlıklı armatörlerden oluşan, içlerinde denizcilik sektöründe yer alan çeşitli derneklerin ve Deniz Ticaret Odası temsilcilerinin bulunduğu bir grup Türk işadamı, Güney Koreli heyetle görüşme talep etmiş.

Bu konuda TMBB Başkanı Koksal Toptan'a başvuran işadamları, Güney Koreli konuklara, bu ülkeye yaptıkları gemi siparişleri ve yaşadıkları bazı sorunlara ilişkin gündemlerini aktaracaklarını dile getirmişler.

Önce olumlu yanıt verilmesine karşın, işler Türk işadamlarının istediği şekilde gerçekleşmedi.

Meclis'e yakın kaynaklar, Güney Koreli heyetin programına sabah saatlerine denizcilik sektörü temsilcileriyle bir toplantı konulmuş olsa da, heyetin bu görüşmeyi yapmak istemediğini ve son anda iptal ettiğini belirtiyor.

Gerekçesinin ise Güney Kore Meclis Başkanı'nın yurt dışı ziyareüerinde resmi olmayan bu tür özel görüşmeleri yapmak istememesinin olduğu dile getiriliyor.

 

 

Editör: TE Bilişim