Saldırıya uğrayan gemilerden birinin İstanbul merkezli Tango Denizcilik'e ait genel kargo gemisi TANGO REY olduğu açıklandı.

25 Kasım'da Conakry limanına yanaşan geminin yükünü boşalttıktan sonra, 26 Kasım'da Conakry demirleme sahasında demirlediği biliniyor. Gelen bilgilere göre Tango Rey gemisi 4 gün sonra hala aynı konumda demirdeyken korsanların saldırısına uğradı. 

Yabancı kaynaklardan edindiğimiz  korsan saldırısı haberi ile ilgili bilgi almak için iletişime geçtiğimiz Tango Denizcilik, denizhaber.com'a saldırıya uğrayan geminin 2001 inşa Tango Rey olduğunu doğruladı. Gemide 14 mürettebat bulunduğunu söyleyen Tango Denizcilik, pandemi nedeniyle kısıtlı bir çalışma yürütebildiklerini, 6 korsanın gemiden  telefonlar, bilgisayarlar ve para gibi eşyaları aldıklarını belirtti. Yetkililerden geminin ve mürettebatın son durumuna ilişkin bilgilendirme beklediklerini de açıkladı. 

Diğer yandan Gine Körfezi'nde Yunan sahipli bir tankerin korsan saldırısına uğradığı ve 4 mürettebatın kaçırıldığı bilgisi alındı. 

AGISILAOS isimli ürün tankeri 29 Kasım akşamı Kongo Cumhuriyeti  Pointe-Noire'den Lome'ye giderken Gine Körfezi'nde korsanlar tarafından saldırıya uğradı.

Aniden gemiye çıkan korsanların Filipin, Rumen ve Rus uyruklu 4 mürettebatı kaçırdıktın sonra gemiden hızla uzaklaştıkları öğrenildi. AGISILAOS isimli tankerin Lome demirleme sahasına ulaştığı ve mürettebatın geri kalanının güvende olduğu edinilen bilgiler arasında.

Yunan armatör Capital Ship Management'e ait 2006 inşa geminin Marshall bayraklı olduğu biliniyor.

Editör: TE Bilişim