DOKUZ EYLÜL’DE 15 İNCİ  KIŞ KARİYER GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

GEMİMO BAŞKANI FERAMUZ AŞKIN DOKUZ EYLÜL ÖĞRENCİLERİNE ROZET TAKTI

DEÜ Denizcilik Fakültesi 15. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’nin ikinci oturumuna Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz AŞKIN ve GEMİMO Saymanı Ahmet Yaşar CANCA katıldılar. AŞKIN ve CANCA konuşmalarında GEMİMO’nun tarihçesi, faaliyetleri ve üyeleri hakkında bilgiler verildi.

GEMİMO Başkanı Feramuz AŞKIN Türk denizciliğindeki gemi makineleri işletme mühendisleri açığından bahsettiği konuşmasında GEMİMO’nun gemi makineleri işletme mühendisleri ile deniz ulaştırma işletme mühendislerinin odası olduğunu belirterek, Odanın isminin yeterli görmediklerini ve “Deniz Mühendisleri Odası” olarak değiştirilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Konuşmalarında uzakyol zabitliğinin hem eğitim, hem de örf, adet ve gelenekler yönünden özelliklerini açıklayan AŞKIN ve CANCA, Meslek Yüksekokulu mezunlarından kısa bir eğitimle uzakyol zabitliği yeterliğine hak kazananların Denizcilik Fakülte ve Yüksekokullarından mezun zabitler ile aynı özelliklere sahip olmadıklarını belirterek Meslek Yüksekokulları mezunlarına bu yeterliklerin açılmasına karşı olduklarını belirttiler.

GEMİMO olarak öğrencilere burs sağlanması konusuna da değinen AŞKIN ve CANCA üyelerden aidat almada yaşanan zorluklar nedeniyle GEMİMO’nun burslar konusunda yeterli katkıyı sağlayamadığını açıkladılar.

Konferansın soru cevap kısmından sonra DEÜ Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri Bayhan ÇIĞIRTKAN ve Olgun KONUR tarafından Feramuz AŞKIN ve Yaşar CANCA’ya teşekkür plaketleri verildi. AŞKIN ve CANCA ise Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencilerine Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Odası’nın rozetlerini taktılar.

 

Editör: TE Bilişim