Mumbai'de bir gemide korkunç koşullarda mahsur kalan dört Hintli denizcinin, Denizciler Derneği'nin (Sailors' Society) yardımıyla evlerine döndüğü açıklandı.

''Hamamböcekleri ve farelerin musallat olduğu gemide mahsur kaldılar!''

Gemi sahipleri iflas duyurduktan ve devlet gemiye el koyduktan sonra denizciler, yiyeceklerin tükendiği, elektriğin kesildiği, hamamböcekleri ve farelerin musallat olduğu gemide mahsur kaldı.

Üç aydır maaşlarını alamayan denizcilere kıyı izni verilmedi. Buna rağmen gemiden indikleri takdirde borçlu olunan paralarını alamayacaklarını düşünen mürettebat gemide mahsur kaldı.

''Yabancı bir ülkede dahi değillerdi, kendi ülkelerindeydiler!''

Denizciler Derneği Hindistan'dan Manoj Joy; “Modern köleler gibi muamele görüyorlardı. Yiyecekleri zamanında gelmediği için yiyecek satın almak için limanda tuvaletleri temizlemek zorunda kalıyorlardı. Şok edici olan kısım, bu dört adam yabancı bir ülkede dahi değillerdi, kendi ülkelerindeydiler.'' ifadelerini kullandı.

Denizcilerin içinde bulunduğu durumu öğrenen Manoj, gemiye yiyecek desteği ve koronavirüs belirtileri gösteren bir denizcinin tıbbi destek almasını sağladı. Manoj ayrıca denizcilerin Denizcilik Bakanlığı'na çağrıda bulunmalarına ve ücretsiz olarak yardım edecek bir avukat bulmalarına yardımcı oldu.

Atılan adımların ardından nihayet ailelerinin yanına dönen mürettebat üyeleri maaşlarının yarısı aldı ve geri kalanını gemi satıldıktan sonra mahkemeler aracılığıyla alacakları taahhüt edildi. bildiler.

Mürettebattan biri olan Sahabaj Khan, Manoj'a gönderdiği mesajda; “Durumumuzu öğrendiğiniz andan itibaren cömert desteğiniz için hepimiz adına içten şükranlarımı sunuyorum. Bizim için yaptıklarını asla unutamayız. Kelimeler şu anda ne kadar mutlu hissettiğimizi anlatmak için yetersiz kalıyor.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim