Tavladan sahte mühür ve kaşe çıktı

Gemi adamı kimliğine sahte kaşe vuran ve vize çıkaran 2 kişi yakalandı.

Bakırköy'de 5 yüz ile 5 bin dolar arasında değişen fiyatlar karşılığında "gemi adamı" kimliğine sahte kaşe vuran ve bu belgeler için konsolosluklardan vize alan iki kişi yakalandı. Polis, kaşe ve mühürleri tavla içerisinde buldu.

Bakırköy Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, önceki gün okul önlerinde uyuşturucu madde satıldığı yolundaki bir ihbar üzerine harekete geçti. Cevizli mahallesinde iki şüpheliyi gözaltına alan polisler, bir apartmana girdikleri görülen iki şüpheliyi de takibe aldı. Polis, savcılık izniyle eve baskın yaptı. Evdeki aramada tavla içerisine saklanmış sahte mühür ve kaşe ile pasaportlar ele geçirildi.

Şüphelilerin sorgusunda iki yıldır "gemi adamı" cüzdanlarına vurdukları sahte mühür ve kaşelerle konsolosluklardan vize aldıklarını söyledikleri belirtildi. Alınan bilgiye göre, zanlılar Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere vizesini 5 bin dolar (8 bin TL), Afrika ve diğer ülkelerin vizelerini ise ise 5 yüz dolar (800 TL) karşılığında alıyorlardrı. Zanlıların bilgisayarına el koyan polis, inceleme başlattı.
 

Editör: TE Bilişim