İHRACATA en yüksek katma değeri sağlayan sektörlerden ‘gemi ve yat’ bu değeri daha da yukarılara taşıyabilmek için tasarım, Ar-Ge ve inovasyona odaklanıyor.

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği (GYİB) tarafından düzenlenen tasarım yarışmalarında çevreci, engelli dostu projeler öne çıktı.

‘3. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’na 7 üniversiteden 27 öğrenci katıldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, gençlerin çalışmalarının Türkiye için bir ışık olduğunu belirterek, “Bu ülkemiz için bir güç olacaktır. Bu gençlerimize istisnasız sahip çıkmalısınız. Müesseselerinizde istihdam etmelisiniz. 2023 hedeflerine ulaşacaksak bu gençlerimizle ulaşacağız” dedi.

GYİB Başkanı Başaran Bayrak ise 2013’ün gemi ve yat sektörü açısından tekrar ayağa kalkma yılı olduğunu, gerçekleşen ihracatın bir önceki yıla göre yüzde 43.5’luk artışla 1 milyar 163 milyon dolara ulaşıldığını hatırlattı. Bayrak, büyümenin sürdürülebilir olması için Ar-Ge, tasarım, inovasyonun önemine değindi. TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu’da 2023 hedefleri için katma değeri yüksek gemi ve yat sektörünün ihracatçılar için büyük önem taşıdığını söyledi.

Editör: TE Bilişim