'Gemi Söküm'ün su problemini çözeceğiz'

CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı genç inşaat mühendisi Barış Eroğlu, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve meclis üyeleri ile birlikte Gemi Söküm Tesislerini ziyaret etti.

Türkiye ekonomisine yılda 10 Milyar dolarlık katkı sağyalan Gemi Söküm sektörü, sadece İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteriyor. 1 milyоn tоn söküm kapasіtesіyle dünyada 5. Ѕırada yer alan Gemi söküm sektörü 2013 yılını tam kapasite ile tamamladı. Gemi Söküm Bölgesini ziyaret ederek çalışanlar ve firma yetkilileriyle görüşen Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, sektörün Aliağa ve Türkiye için önemine işaret etti.

CHP’NİN GENÇ BAŞKAN ADAYI EROĞLU GEMİ SÖKÜMDE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa Belediye Başkan Adayı genç inşaat mühendisi Barış Eroğlu, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve meclis üyeleri ile birlikte Gemi Söküm Tesislerini ziyaret etti. Gemi Geri Dönüşüm Tesisinde bulanan firmaları ziyaret eden CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Eroğlu, ekibiyle birlikte tesisler hakkında bilgi aldı. İşçilerle birlikte öğle yemeğinde tabldot sırasına girip birlikte yemek yiyen ve sohbet eden genç Başkan adayı sık sık işçilerle şakalaştı, sorunlarını ve Aliağa ile ilgili görüşlerini sordu. Eroğlu’na çalışanların sıcak ilgi gösterdiği görüldü.

SEKTÖR KENDİNİ GELİŞTİRİYOR

Gemi Söküm sektörünün gerek istihdam kapasitesi gerekse de ülke ekonomisine katkıları nedeniyle çok önemli olduğunu vurgulayan CHP’nin genç inşaat mühendisi başkan adayı Eroğlu, “Sektör son yıllarda çevre koruma politikası ve AB uyum standartlarıyla iyi bir aşamaya geldi. Göreve geldiğimizde biz de Belediye olarak bölgeye altyapı hizmetlerini hızla getireceğiz. Bu bölgede iş kazaları riskine karşı tam teşekküllü acil müdahale sağlık merkezine ihtiyaç var. Bölgenin su sorununu da biz kalıcı olarak çözeceğiz” dedi.

AĞIR SANAYİ BÖLGESİ OLAN ALİAĞA’YA HASTANE ŞART

Aliağa’nın ağır sanayi olmasına rağmen hastanenin yetersizliğine değinen Eroğlu “Göreve geldiğimizde bu konuyla ilgili çok önemli çalışmalarımız olacak. Öncelikle buradaki ağır sanayi iş kurumlarını belirleyip, geçirilmesi olası yangın, yanık zehirlenme gibi iş kazalarını tespit edeceğiz. Bunlar acil müdahale edilmesi gereken kazalar. Bunların iş, işyeri ve işçi güvenliği tedbirleriyle önlenmesi gerekir. Ama bir kaza olduğunda hemen burada müdahale yapılmalı. Bunun için bu bölgede tam teşekküllü bir acil müdahale, yanık tedavi merkezine ihtiyaç var. Böyle bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Diğer sanayi kuruluşlarının da buraya yakın olması nedeniyle böyle bir acil müdahale servisi çok iyi olur. Ama tabi ki Aliağa’mıza donanımı, yatak kapasitesi yüksek ve burada olacak her hangi bir kazaya anında cevap verebilecek bir hastane şart. Bunları, güçlü bir yerel yönetim iradesiyle hep birlikte yapacağız” dedi.

GEMİ SÖKÜM’ÜN SU PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ

Gemi Söküm sektörünün işçi ve işverenleriyle kazandığını Aliağa’da harcadığını söyleyen Eroğlu “Buradaki firmalarımız Aliağa’da yatırım ve üretim yapan firmalar. Burada çalışan işçi ve emekçi kardeşlerimiz Aliağa’mızda yaşayan arkadaşlarımızdır. Gemi Söküm her yönüyle Aliağa ekonomisine yatırım yapan bir tesis. Şuan bölgenin en büyük sorunu içme suyu hattının hala buraya ulaştırılamamasıdır. Bu anlamda TOKİ Bölgesine bağlı olan Gemi Söküm tesislerinde, TOKİ ile yapacağımız görüşme ve yazışmalardan sonra planları bitirip içme suyu hattının biran önce buraya gelmesini sağlayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim