Gemi oturmadı, sürüklenmedi

Dizman Denizcilik yetkilileri Denizhaber. Com’a yaptıkları açıklamada yabancı haber sitelerinde çıkan haberlerin aksine 'Burhan Dizman 3' adlı gemilerinin sürüklenmediğini, oturmadığını sadece kısa süreli makineleri stop edip filitre temizliği yaptıklarını belirttiler.

Yetkililer şu bilgileri paylaştılar;”Gemimiz Fransa Fos limanından kalktı ve Korsika ile Sardunya adası arasına girmeden hararetler yükselince 1 saat süreyle filitre temizliği yapıldı, yolumuza devam edecekken kanala girmeden coskard geminin enspekt edileceğini söyledi, 3 helikopterle geldiler, biz çağırmadık. Yükümüz var, karaya 10 mil mesafedeyiz.Gemiyi  AJaccio limanına getirmek istediler. Biz Ulaştırma Bakanlığımız ve yetkililerle görüştük ancak başka bir ülkenin karasuları olduğundan söyleneni yapmamız gerektiği ifade edilince kendi imkânlarımızla istedikleri limana gittik. 15 kişi ve köpekli ekip gemiyi aradı. Bir şey bulunamadı. Bu sabah da PSC gelecek. Bütün bunlara bir anlam veremedik”

Haber Güncelleme

Dizman Denizcilikten yapılan açıklamada; 'Burhan Dizman 3'Gemisinin AJaccio limanında yapılan PSC kontrolleri sonucunda bir soruna rastlanmadığı ve geminin yarın sabah itibarıyla seferine devam edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim