DFDS Akdeniz İş Birimi Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu, Ro- Ro gemilerinde bulunan bir araçta çıkan ve kısa sürede kontrol altına alınarak, hiçbir can kaybı olmadan atlatılan yangınla ilgili yaptığı açıklamada;

“Yeni bir otobüste çıkan yangın kaptan ve mürettebatın hızlı davranmasıyla söndürüldü. Ancak, geminin bulunduğu Çanakkale Boğazı’ndaki rüzgar yeniden alevlenmeye yol açtı. Bu da kısa bir süre sonra kontrol altına alındı. Kıyı Emniyeti’nin kıymetli çabalarıyla da gemi güvenli bölgeye çekildi, ardından onarılmak üzere DFDS Pendik limanına ulaştırıldı.

Bu tip gemi kazalarının ardından dünyanın her yerinde gemiye ya da yüke gelen zarar, gemi armatörü, yük sahipleri, veya onların sigortacılarına bölüştürülür. Biz de, doğal olarak müşterek avarya ilan ettik. Sigortacılarımız, müşterilerimizin ve bizim minimum zarar göreceği bir formül üzerinde çalışıyor. Hasar tespit çalışmalarımız sürmekle ilk belirlemelerimize göre ciddi bir hasar yok. Müşterek avarya kapsamında koşulların yerine getirilmesi ve işlemlerin tamamlanmasını müteakip sağlam kalan römorkları başka bir gemiyle Trieste’ye ulaştıracağız. Gallipoli Seaways hasar onarımı tamamlanana kadar filodan geçici olarak çıkarıldı. Yerine yeni bir gemi kattık. Seferlerimiz aksamadan devam ediyor.”

Kaynak: Selçuk ONUR  - LOJİPORT

Editör: TE Bilişim