Somali'de iki farklı korsan grubunun M/V Polar gemisinden alınacak fidye konusunda anlaşmazlığa düşmesi sonucu çıkan silahlı kavgada 1 korsan öldü ikisi de yaralandı.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında kaçırılan Yunan armatöre ait M/V Polar adlı gemi o tarihten bu yana korsanların elinde bulunuyor.

Geminin armatörü, gemiyi elinde tutan iki korsan grubundan birisine 20 Temmuz tarihinde 8 milyon ABD Doları ödemeyi kabul ettiği, ancak diğer korsan grubunun ve o grubun “yatırımcılarından” birisinin gemiyi serbest bırakmayı reddederek daha fazla fidye istediği ortaya çıktı. Fidyeyi az bulup reddeden yatırımcının çatışmada yaralandığı haber veriliyor.

Olay, Somali'nin Garacad ve Hobyo bölgeleri arasında kalan Dhanaane Köyünde meydana geldi.

Yerel kaynaklar, korsanların 5 gün önce de yerel bir mağaza sahibini kendilerine yiyecek satmayı reddettiği için öldürdüklerini ayrıca korsanların içki içerek köyde çevreye ateş açtıklarını ve çevreye zarar verdiklerini söyledi.

Korsanlara yakın kaynaklar M/V Polar gemisi mürettebatının korsanların fidye kavgasından haberdar olduklarını ve kendi hayatlarından endişe içinde olduklarını söylediler. Diğer bir gemiden getirilen 5 rehin mürettebat da M/V Polar gemisinde tutulduğu gelen haberler arasında.

M/V Polar'ın aslında geçtiğimiz hafta serbest bırakılacağı ancak korsanlar arasında çıkan fidye kavgasının geminin bırakılmasını geciktirdiği bildirildi.

Editör: TE Bilişim