Fasıllar üzerinde değerlendirme yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya Başbakan Angela Merkel ile görüşmesinin ardından ortak basın açıklaması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki fasıllar üzerindeki çalışmaları değerlendirdiklerini belirterek, "Gerek 15, 17, 23, 24 ve bu noktada 31. fasıllar üzerinde değerlendirme yaptık. Gerek Almanya'nın, Fransa'nın, İngiltere'nin, İspanya'nın, bu konudaki desteğini kendilerinden özellikle rica ettim" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Almanya Başbakanı Merkel'i Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'ndeki kabulünün ardından basın toplantısı düzenlendi.

Erdoğan, teröre karşı ortak mücadele eylem planı üzerinde durma hassasiyetlerinin devam ettiğini ifade ederek, "Önemli konu başlıklarımızdan bir tanesi mültecilerin şu andaki gerek Türkiye'deki durumu gerekse Batı'ya olan yönelişidir. Bu konuda külfet paylaşımı üzerinde değerlendirmemiz oldu. Türkiye'nin bu konuda üstlendiği yükü kendileri de ifade etmek suretiyle 'Türkiye'ye yardımcı olmamız gerekir' dediler" şeklinde konuştu.

"Terör örgütlerine karşı müşterek hareket etmenin gerekliliği"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede terör örgütlerine karşı müşterek hareket etmenin gereği üzerinde durduklarına değindi. Türkiye-AB ile ilgili fasıllar üzerindeki çalışmaları değerlendirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerek 15, 17, 23, 24, bu noktada 31. fasıllar üzerinde bir değerlendirme yaptık. Gerek Almanya'nın, Fransa'nın, İngiltere'nin, İspanya'nın, bu tür ülkelerin bu konudaki desteğini kendilerinden özellikle rica ettim" diye konuştu.

"Türkiye'ye destek olunmalı"

Almanya Başbakanı Merkel de Türkiye'nin bu güne kadar 2 milyondan fazla mülteciyi kabul ederek çok zor bir görevi üstlendiğinin bilincinde olduklarını belirterek, "İkili menfaatler çerçevesinde bütün bu saydığım süreç ve gelişmelerle bağlantılı olarak da bir mülteci hareketinin olduğunu, bu mülteci hareketinin çoğalabileceğini ve bu hareketin de Türkiye üzerinden AB'ye akacağını görebiliyoruz. Bu alanda da Türkiye'nin yükünü mutlaka birlikte üstlenmek gerektiğini savunuyoruz" dedi.

Merkel, Erdoğan ile bir sonraki görüşmelerinin Antalya'daki G20 zirvesinde olacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim