İZMİR -Henkel'in sponsorluğunda Umuda Yelken Engelliler Gençlik ve Spor Derneği (UYDER) tarafından düzenlenen "Engelli Değil Yelkenli" projesinde 6 aydır yelken eğitimi alan öğrenciler, Urla'da düzenlenen etkinlikle öğrendiklerini sınama şansı buldu. Çekişmeli ve coşkulu geçen etkinlikte işitme ve görme engelli çocuklar, mücadele ve ekip çalışmasının en güzel örneklerini verdi.

Ödül töreninde konuşan Türk Henkel Kurumsal İletişim Müdürü Hande Ardane, proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte çocukların ekip çalışması, mücadele etme kararlılığı gibi konularda önemli kazanımlar elde ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Henkel olarak, markalarımızla birlikte engelli çocukların hayatını olumlu yönde değiştireceğine, yeni meziyetlerle hayatlarının güzelleşmesine katkıda bulunacağına inandığımız için Engelli Değil Yelkenli Projesine destek verdik."

Urla'da düzenlenen etkinlikte çocuklar kazanmayı ve kaybetmeyi bir arada yaşadığını ve ekip çalışmasının önemini kavradığını ifade eden Ardane, yapılan tüm çalışmaların UYDER'de eğitim alarak etkinliğe katılan çocuklar için çok önemli kazanımlar olduğuna inandıklarını söyledi. Bu günkü etkinlikte tüm çocuklarla ve bu projeye destek verenlerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatan Ardene, şöyle konuştu: "Engelli Değil Yelkenli Projesine önümüzdeki yıllarda da desteğimizi sürdürmeyi planlıyoruz."

Henkel sponsorluğunda yelken eğitimi alan 19 engelli çocuk ilk kez seyircilerin karşısına çıktı. UYDER "Engelli Değil Yelkenli Projesi" kapsamında yedi aylık eğitimlerini tamamlayan 19 çocuk, Ali Rıza Mete Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü'nde görülmeye değer bir mücadele sergiledi. Etkinliğe 14 işitme, 5 görme engelli olmak üzere 19 çocuk, 12 takım halinde katıldı. Engelli Değil Yelkenli projesi Henkel'in, sosyal sorumluluk projelerine çalışanlarının desteğini ve etkin katılımını sağlamak için başlattığı 

Make an Impact on Tomorrow- Yarınlarda Etkimiz Olsun (MIT) girişiminin önemli bir adımını oluşturuyor. Bu uygulama kapsamında projeyi Henkel çalışanlardan Gülsün Kılıç ve Banu Uzkut'un önerisi ile destekliyor. Kılıç ve Uzkut projede gönüllü yer alıyorlar.

HEDEF ENGELLİ OLİMPİYATLARI

UYDER'in etkinliği, Urla'da kıyıya paralel rotası sayesinde kıyıdan kolayca seyirciler tarafından izlenebildi. Etkinliğe katılan çocukların ailelerinin, UYDER gönüllülerinin, Henkel çalışanları ve Urla Yelken Kulübü öğrencilerinin katılımıyla etkinlik tam bir şenlik havasında geçti. Engelli değil yelkenli projesinde öncelikle İzmir genelinde bulunan 11-17 yaş grubundan 60 işitme ve 12 görme engelli olmak üzere toplam 72 çocuğa, 7 ay süresince uzman eğitmenler kanalıyla temel yelken eğitimi verildi.

Projede yelken gibi çok yönlü bir takım sporu ile genç yaşta tanışan engelli çocukların özgüvenlerinin, zoru başarma konusunda güdülenmelerinin ve takım çalışmasına yatkınlıklarının artırılması, bunu yaparken de topluma adapte olabilme ve sosyal uyum yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Teknik olarak yelkenli tekne atıp çekme ve barındırma imkanı bulunan tüm yelken kulüplerinde uygulanabilir olması projenin, farklı coğrafyalarda yinelenmesini mümkün hale getiriyor. Engelli Değil Yelkenli projesi ile Türkiye'de ilk kez bir Paralimpik (Engelli) Olimpiyatları Yelken Branşı'nın oluşturulmasına, ülkemizin 2012 Engelli Olimpiyat Oyunlarında tarihinde ilk kez yelken branşında temsil edilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. ( İHA)

Editör: TE Bilişim