Dünya'nın en büyük 2. yolcu gemisi, Kuşadası'nda 

Dünyanın en büyük ikinci yolcu gemisi olduğu belirtilen Celebrity Cruises şirketine ait 3 bin yolcu kapasiteli ''Celebrity Solstice'', Kuşadası'na ilk seferini gerçekleştirdi. Kuşadası Ege Ports Limanı'na yanaşan Celebrity Solstice, halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle karşılandı.

Gemiden inen çoğunluğu ABD'li yolcuların bir kısmı otobüslerle Meryemana ve tarihi Efes antik kentine gitti. Bazı yolcular ise Kuşadası çarşısını gezmeyi tercih etti. Gemi Acentesi İstanbul Denizcilik Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Tuncay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 sezonu boyunca Kuşadası'na 15 sefer gerçekleştirecek Celebrity Solstice'nin dünyanın en büyük 2. yolcu gemisi olduğunu belirtti.

Tuncay, şu bilgileri verdi: ''Gemide 10 değişik restoran bulunuyor. 317,2 metre uzunluğunda, 36,8 metre eninde, bin 425 oda ve 3 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip Celebrity Solstice'de bin 700 personel çalışıyor. 15 katlı gemide 4 kapalı, 2 açık olmak üzere 6 yüzme havuzu, jakuzi, spor tesisleri, sauna, kütüphane, tiyatro, sinema salonu, bar, disko ve büyük bir kumarhane yer alıyor. Ayrıca doktor ve hemşirelerin bulunduğu özel bir hastane mevcut.''

Editör: TE Bilişim