Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği'nin (GÜSOD) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Özel Güvenlik Günleri, CoESS-GÜSOD birlikteliğinin 10. yılı kutlaması nedeniyle düzenlenen gala yemeği ile başladı.

  GÜSOD Yönetim Kurulu Başkanı Oryal Ünver’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen galaya, güvenlik sektörünün dünyadaki en büyük organizasyonu olan The Ligue'in Türkiye'deki Genel Kurulu'na katılmak üzere 34 ülkeden gelen özel güvenlik şirketlerinin üst düzey yöneticileri de katıldı. Confederation  Of  European  Security Services (CoESS) yönetimi ve üyelerinin de bulunduğu galada bir konuşma yapan GÜSOD Yönetim Kurulu Başkanı Oryal Ünver, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girmeden önce kendi derneklerinin girdiğini belirterek, "Biz 1994 yılında kurulduk. 1999 yılında CoESS'e başvurduk ve bu başvurumuz 1 ay içerisinde kabul edildi. Bizi önce gözlemci olarak aldılar ama sonraları bizim önemimizi anlayarak bizi asil üye yaptılar. Türkiye'den önce bizim derneğimi Avrupa Birliği'ne girdi. Şimdi Avrupa'ya güvenlik projeleri sunuyoruz. Kabul edilen projelerimizle öne çıkacağız. Özel güvenliğinin her konusunu görüşüp konuşacağız. Bu Türkiye için çok önemli bir organizasyon" dedi.

  GÜSOD Yönetim Kurulu Üyesi ve Mis Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Turan ise organizasyonda, Türkiye ve dünyadaki güvenlik sistemlerinin konuşulacağı özel güvenlik günlerinin, oldukça önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, GÜSOD'un CoESS üyesi olmasının 10. yılı nedeniyle böyle bir etkinlik yapıldığını söyledi

Editör: TE Bilişim