Seyahat gemi sektörünün (cruising) geleceğine dair iyimser bir işaret geldi. Yeni bir şirket olan Tradewind Voyages yakın zamanda, Mayıs 2021'de dünyanın en büyük kabasorta donanımlı yelkenli gemisinin denize açılmasını planladığını duyurdu.

Tradewind, ilk olarak 2015 yılında tanıttığı yelkenli gemiyi, gemiyi inşa eden Brodosplit tersanesinden kiralayarak işletecek. Geminin ismi Brodosplit 483 olarak biliniyor.

İlk seferlerin gemi 2021 sonbaharında Asya'ya gitmeden önce İngiltere ve İskoçya'dan kalkması planlanıyor. Şirket Pasifik Adaları, Alaska ve Amerika'ya doğru yola çıkmadan önce onu Avustralya, Hint Okyanusu ve Japonya'da işletmeyi planlıyor. Ardından İngiltere ve İrlanda'da pazar yapmayı planlıyorlar, ancak geminin eşsiz doğasının dünya çapında dikkat çekeceğini düşünüyorlar.

Beş yelkenli gemi, günümüzün Uçan Hollandalısı olmaya aday.

8.770 brüt ton ve 162 metre uzunluğundaki yeni gemi, 300 yolcu ve 140 mürettebat için konaklama olanağı sağlayacak. Hırvatistan'da Brodosplit tarafından inşa edilecekti. Modern bir yolcu gemisi olarak, yeni güvenlik gereksinimlerini karşılamak zorunda kaldı ve inşası uzatıldı.

Yelkenli geminin şeklinden çok konforu dikkat çekiyor. Yolcular, balkonlu 34 süitin, üç havuzunun, masaj ve güzellik salonlarının ve hatta tam donanımlı bir su sporları platformunun keyfini çıkarabilirler.

Geminin omurgası Aralık 2015'te atıldı, ancak zorluklar bunu Haziran 2017'ye erteledi. Star Clippers 2018'de suya indireceğini söylemişti, ancak hat ve avlu arasında zorluklar devam ettikçe, inşaat revize edilen programın gerisinde kalmaya devam etti.

Editör: TE Bilişim