DenizHaber.Com sitesinde dün yayınladığımız Kanton Gemisi armatörü Tamer Demirci'nin eleştirilerinden sonra IMEAK Deniz Ticaret Odası bir açıklama yaptı. 

Sitemizde yapılan eleştirinin haksız olduğu değerlendirilen açıklamada, Kanton gemisi ile ilgili Yönetim Kurulunca Kaptan Alev Tunç'un görevlendirildiği ve bu konuda gerekli ilgi ve alakanın gösterildiği belirtildi. 

DTO tarafından DenizHaber'e gönderilen açıklama şöyle:

"UKRAYNA’NIN KHERSON LİMANINDA EL KONULAN TAVALU BAYRAKLI  M/V KANTON GEMİSİ İLE İLGİLİ İMEAK DTO TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN HUSUSLAR

Ukrayna’nın Kherson Limanında el konulan Türk sahipli ve Türk personeli ile donatılmış Tavalu Bayraklı M/V KANTON gemisi ile ilgili olarak, denizhaber.com sitesinde yayınlanan haberde Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Metin KALKAVAN’a yönelik yapılan haksız eleştiriye karşın, Odamızca gerçekleştirilen hususlar aşağıda yer almaktadır.

09 Nisan 2015 tarihinde yapılan Odamız aylık Meclis Toplantısında konu gündeme gelmiş ve müteakiben aynı gün saat 16:30’da icra edilen, Yönetim Kurulu Toplantısında konunun takibi ile ilgili olarak Yönetim Kurulu üyesi Sn. Kpt. M.Alev TUNÇ görevlendirilmiştir. Kendisi tarafından olayın derinlemesine incelenmesi maksadı ile Odamızdan bir Genel Sekreter Yardımcısına şirketle temas sağlaması ve gelişmelerin takibi görevleri verilmiştir. 13 Nisan Pazartesi günü saat 09:30- 10:00 itibariyle firma sahibi Sn. Tamer DEMİRCİ aranmış, kendisinin ofis dışında olması nedeniyle kiralama departmanı Müdürü Sn. Berna DAYLAN ile görüşülmüştür. Sn. Berna DAYLAN tarafından aynı gün saat 12:42’de konunun bütün detaylarını içeren bir e-posta mesajı tarafımıza gönderilmiştir. Aynı e-postada benzer durumda olan ve daha önce KIRIM’a gitmiş olan 4 Türk Bayraklı gemilerinde olduğu bilgisi alınmıştır.

14 Nisan 2015 tarihinde Firma yetkilileriyle bir toplantı yapılıp, konunun tüm yönleri ile ele alınarak, İdaremiz ve Ukrayna yetkili makamları nezdinde çözümüne yönelik gerekli hususlar değerlendirilecektir.

IMEAK Deniz Ticaret Odası


Tamer Demirci ne demişti?

Kanton adlı gemisi Ukrayna'nın Kherson Limanında haksız yere alıkonulan Master Denizcilik'in sahibi Tamer Demirci, Metin Kalkavan'ın son meclis toplantısında sarf etmiş olduğu sözlerden dolayı so derece üzgün olduğunu belirtmişti

 IMEAK Deniz Ticaret odası sicil no:727490/İSTANBUL  ile odaya üye olduğunu ifade eden Tamer Demirci, "Bu iş deniz ticaret odasının işi değilse , hangi işler deniz ticaret odasını ilgilendiriyor 35 senelik bir denizci olarak merak etmekteyim." şeklinde konuşmuştu.

Metin Kalkavan ne demişti?

9 Nisan 2015 Perşembe günü gerçekleştirilen DTO Meclis Toplantısında Salih Zeki Çakır’ın  söz alarak Ukrayna’da tutuklu bulunan Kanton adlı geminin tutukluluk süresinin sona erdirilmesiyle ilgili DTO’dan destek istemesi üzerine Metin Kalkavan şu açıklamayı yapmıştı:

“Salih Kaptan’ın söylemiş olduğu dışarıda tutulan gemiler bu hep problem. Uzun zamandır var. Bugünün problemi değil. Gerekli mercilere de gittik. Belli konularda yardımcı olmaya çalışırız ama olay bizi aşıyor. Olayın bir hukuki boyutu var. Bir de devletler  arası boyutu var. Romanya’daki bir olayı biliyorum. Anlaşmasında olduğu halde güvenli olmayan bir limana gidilmiştir. Gemiye el konulmuştur. Dolayısıyla bu tür konularda odanın yapacakları sınırlı. Biz gerekli yerlere bildiriyoruz. Ama o olayın gerçek durumunu bilmek hukukçuların işi. Sigortaların işi. Ki bizim üyemiz de değil. Benim üyem olmayan bir şirketin varlığı için mücadele. Bunu Armatörler Birliği ya da danışmanlar yapabilir. Ama çok fazla yapılacak bir şey yok. Bu ihbarları dikkate almak lazım. Gitme deniliyorsa gidilmemesi lazım. Ya Kırım tarafına gidecek ya da Ukrayna tarafına. Ama ikisine birden gitmeyecek.” 

Editör: TE Bilişim