DİYYO-JEN DENİZE İNDİRİLDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi  DİYYO (Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu) Makine Bölümü “DİYYO-JEN” İsimli Güneş Enerjili Teknesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda Pasaport İskelesi’nden Törenle Denize İndirildi…

Dokuz Eylül Üniversitesi DİYYO (Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu) Makine Bölümü İkinci Sınıf Öğrencilerinin tasarımı ve imalatını gerçekleştirdiği “DİYYO-JEN İsimli Güneş Teknesi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda İzmir Protokolü’nün katılımıyla Pasaport İskelesi’nde gerçekleştirilen törenle denize indirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve DİYYO Müdürü Prof. Dr. Güldem Cerit’in ev sahipliği yaptığı törene; İzmir Vali Vekili Aydın Alper, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Hızır Reis Deniz, Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh ve sektör temsilcileri katıldı.

Tüm tasarım ve imalatı, denizcilik sektörünün desteğiyle ve sektördeki uzmanların danışmanlığında DİYYO Makine Bölümü Öğretim Görevlisi ve Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Emrah Erginer önderliğinde İkinci Sınıf Öğrencileri tarafından gerçekleştirilen 6 metre boyundaki DİYYO-JEN, İzmir’i ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil edecek.

 Amerika Birleşik Devletleri’nde üniversiteler arasında düzenlenen “Solar Splash / Güneş Enerjili Tekneler Yarışı” kurallarına uygun olarak tasarlanıp inşa edilen DİYYO-JEN, Türkiye’nin İTÜ’den sonra bu kurallara uygun ikinci teknesi olma özelliğine sahip. 7-9 Eylül 2009 tarihlerinde TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından İzmir’de düzenlenecek olan “Güneş Enerjili Tekneler Yarışı”na hazırlanan tekne ekibi, önümüzdeki yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek yarışlara katılmayı planlıyor. 

 

Editör: TE Bilişim