Dimitriadis, Larnakalılar'ı Liman Konusunda Rahatlatmaya Çalıştı

Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis’in, Noble Energy ve ENI’nin hidrokarbon faaliyetleri için üç yıllığına Larnaka Limanı’nı kullanacak olmasına karşı çıkan ve turizm limanı hedefinin alaşağı edileceği endişeleri taşıyan Larnakalıları rahatlatmaya çalıştı.

Politis gazetesine konuşan Dimitriadis, Larnaka Limanı’nın kullanımında bir değişiklik olmasıyla ilgili herhangi bir karar alınmadığını belirterek, şirketlere hizmet sağlanmasına ilişkin kararın doğalgaz çıkarılmasına başlayana kadar olacağından söz etti. 2016 yılına kadar Larnaka Limanı’nın Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesinde” faaliyet gösteren şirketlere lojistik hizmetler sunmasının öngörüldüğünü söyleyen Dimitriadis, buna paralel olarak Noble ve ENI’nin araştırmaları için gereken çamur üretim tesisinin de faaliyet göstermesinin öngörüldüğünü belirtti. Platformların araştırma için çamur üretebildiğine işaret eden Dimitriadis, bu tesisin destekleyici nitelikte yani küçük olacağını vurguladı. Dimitriadis, limanın sözde Rum “MEB”inde faaliyet gösteren şirketlerce kullanılmasıyla, limanın sanayi limanına dönüştürülmesinin öngörülmediğinin üzerinde durdu.

Habere göre, Rum hükümetinin Noble Energy ve ENI’ye Larnaka Limanı’nı kullanma izni vermesine sert tepki gösteren Larnakalılar geçen günlerde bir protesto yürüyüşü düzenledi.

Editör: TE Bilişim