MSC Armonia adlı  yolcu gemisi İtalya'nın Fincantieri tersanalerinde ortadan ikiye biçildi, 24 metrelik bölüm eklenerek geminin boyu uzatılıyor.

Gemi kaynak kesimiyle ikiye ayrıldıktan sonra  bu bölüme monte edilmek üzere inşa edilen 24 metre uzunluğundaki ara bölme, dün yerine yerleştirilerek kaynaklanmaya başlandı.

Geminin kaynakla kesim işlemi bu ayın başlarında tamamlanmıştı.

MSC Armonia adlı kruvaziyer gemi, 31 Ağustos tarihinde boyunun uzatılması amacıyla Palermo'daki Fincantieri Tersanelerine gelmişti. 

Kaynak kesimi bittikten sonra geminin 14 bin ton ağırlığındaki baş kısmı kıç kısmından 30 metre açılarak ara bölmenin yerleştirilmesi için yeterli mesafe açıldı.

MSC Armonia gemisinin boyunun uzatılması, 200 milyon Euro'luk yenileme projesinin bir parçası. Proje kapsamında MSC Filosundaki 4 kruvaziyer geminin boyu uzatılacak. Bunlar: MSC Armonia, MSC Sinfonia, MSC Opera ve MSC Lirica. 4 gemi de Fransa-Saint Nazaire'deki STX Tersanelerinde 2003-2005 yılları arasında inşa edilmişti. Gemiler halen 251 metre boyunda 60.000 ton ağırlığında ve 2069 yolcu kapasiteli. Gemiler yenileme projesinden sonra 275 metre uzunluğa ve 2680 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak.

 

Editör: TE Bilişim