Dünyanın 5. büyük yolcu gemisi MSC DIVINA, Ege'deki olumsuz hava koşulları nedeniyle Girit uğrağını iptal etti.333 metre uzunluğundaki dev gemi, Marmaris'e 1 gün erken geldi.

İtalyanca 'İlahi Güzellik' anlamına gelen, adını dünyaca ünlü sinema yıldızı Sophia Loren'in anısına verilen 'MSC Divina' adlı 16 katlı apartman büyüklüğündeki yüzer kentte 50'ü Türk, 3 bin 900 Avrupalı turist ile 600 personel olmak üzere 4 bin 500 kişinin bulunduğu belirtildi.

Uzunluğu ile manevra yapmakta zorlanan gemi, saat 18.30 sıralarında, deniz römorkörleri ile çekilerek Marmaris'teki limana yanaştırıldı. 10 Kasım sabahı geleceği belirtilen gemi olumsuz hava şartları sonucu, akşam saatlerinde Yunanistan'ın Girit Adası'ndaki Heraklion Limanı yerine Marmaris'e geldi.

Limana yanaşan devasa gemiyi görmek isteyenler, yat limanına akın ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Marmaris Liman İşletme Anonim Şirketi Genel Müdürü Şükrü Tugay, "Hedefimiz ölü sezon' olarak tabir edilen kış döneminde çok turist taşıyabilen yolcu gemilerini ilçemize getirebilmektir. Bu hafta içinde ilçemize gemilerle 12 bin turist geldi" dedi.

Geminin yarın akşam saat 16.00'da hareket ederek Malta Adası'nın Valletta Limanı'na gideceği belirtildi.

Marmaris limanı olumsuz hava koşullarında korunaklı coğrafi yapısıyla gemiler için iyi bir sığınma limanı olma özelliğini taşıyor.

Editör: TE Bilişim