Geçen ay “Türk Gemi İnşa ve Yan Sanayisinin Sorunları, Rekabet Gücü ve Çıkış Yolları” konulu seminerle gemi inşa sektörüne katkıda bulunan Bader’in bu ayki seminer konusu; “Denizcilik Sektörünün Geleceği Ve Sektöre Stratejik Bakış”.
Seminer; “Küresel Ekonomiye bakış, Küresel yatırım şartları nelerdir?, Denizcilik Sektörünün Geleceği, Cruise Gemiler” başlıklarından oluşuyor.

Bader’in Eğitim Seminerine, Quinnipiac Üniversitesi (Connecticut - USA) Finans Bölümü’nden Prof. Dr. Osman Kılıç ve aynı üniversiteden Kurumsal Ağlar, Lojistik ve Taşımacılık (CIRRELT) Bölümünden Yrd. Dr. Simon Véronneau konuşmacı olarak katılacaklar.

Konuşmacıların yanı sıra seminere denizcilik sektörünün önde gelen firma yöneticileri, sektördeki eğiti veren üniversitelerin öğretim görevlileri, BADER üyeleri ve çok sayıda davetli ve misafirler katılacaklar.08 Ocak 2011 Cumartesi günü Maltepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan seminerin sponsorluğunu Hay Ship, Akademi Denizcilik, İstfix, Orimar, Transbosphor ve Atılgan Denizcilik üstlenecek.

Eğitmenler Hakkında…

Prof. Dr. Osman Kılıç, Quinnipiac Üniversitesi Finans bölümünde Uluslararası yatırım uzmanı olarak çalışmaktadır. Ayni zamanda Alternative yatırım/Hedge Fonlar Institusinin Direktörüdür. Prof. Kılıç uluslararası yatırım konularında seminerler vermekte ve danışmanlık hizmetleri sağlamaktadır. Ayrıca bu konuda uluslararası dergilerde yayınlar yapmıştır. Denizcilik sektörüne ilgisi bir okul mezunu olarak halen devam etmektedir. Prof. Kılıç, Gemi Makineleri İsletme Mühendisliği lisan eğitiminden sonra yaklaşık 2 sene Denizcilik sektöründe çalıştıktan sonra ABD de MBA, MA in Ekonomi ve Finans konusunda Doktora eğitimi almıştır.

Dr. Simon Véronneau ise; HEC Montreal’de Quinnipiac üniversitesinde İşlem Yönetimi bölümünde öğretim üyesi olarak ders vermektedir. Dr. Simon Véronneau,  Ayrıca Inter Üniversitesi Kurumsal Ağ, Ulaştırma ve Lojistik Araştırma Merkezinde araştırmacı olarak çalışmaktadır.

Alaska eyaletinde çevre koruma departmanı için yolcu gemilerinin atık suyu hakkında bilimsel tavsiye panelleri düzenleyen Dr. Simon Véronneau 'bilimsel tavsiyeci’ olarak görev yapmaktadır.

Newfoundland Memorial Üniversitesi’nden Denizcilik bölümünden mezun olan Dr. Simon, Antwerpen Üniversitesinde Ulaşım Yönetiminde mastır,  HEC Montreal’de İşlem Yönetimi alanında doktora derecesine sahiptir.

Dr. Véronneau’nun araştırmaları gerçek zamanlı kritik işlem yönetimi, Nakliye yönetimi, küresel tedarik zincirlerine ağırlık vermektedir. Kendisi Kanada Sahil Güvenliğinde, yolcu ve ticari gemilerde Lisanslı üst düzey seyir (navigasyon) subayı olarak iş deneyime sahiptir.

Program 

DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ VE SEKTÖRE STRATEJİK BAKIŞ
Küresel Ekonomiye bakış
Küresel yatırım şartları nelerdir?
Denizcilik Sektörünün Geleceği ,Cruise Gemiler

Konuşmacılar:
Prof. Dr. Osman Kılıç
Quinnipiac Üniversitesi (Connecticut - USA) Finans Bölümü
Doç. Dr. Simon Véronneau
Quinnipiac Üniversitesi (Connecticut - USA) Kurumsal Ağlar, Lojistik ve Taşımacılık (CIRRELT)

Program Akışı
13.45-14.30        Kayıt ve Kokteyl
14.30-15.10        1. Sunum
15.10-15.50        2.Sunum
15.50-16.30        Soru-Cevap
16.30-16.45        Plaket

Editör: TE Bilişim