DÖDER ROMANYADA !!! DENİZCİLİK ÖĞRENCİLERİ DERNEĞİ İLK ULUSLAR ARASI ZİYARETİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

11 yıldan bu yana faaliyetlerini Ulusal olarak gerçekleştiren Denizcilik Öğrencileri Derneği (DÖDER) 14-17 Mayıs tarihleri arasında Romanya’nın Köstence kentinde bulunan Köstence Denizcilik Üniversitesi’nde Uluslararası Denizcilik Öğrencileri konferansına katılım gösterdi.  Piri Reis Üniversitesi Rektörü ve Köstence Denizcilik Üniversitesi Fahri Doktoru  Prof. Dr. Osman Kamil SAĞ’ın  yardımları ile gerçekleştirilen ve Türkiye’den 8 farklı eğitim kurumunun katılım gösterdiği ziyarette, ülkemiz ve Romanya denizcilik öğrencileri tarafından bir çok bilimsel sunum gerçekleştirildi ve bu sunumlarım Avrupa Birliğine sunulmak üzere kitapçık haline getirileceği bildirildi. Ardından Romen öğrencilerde ülkemize davet edilerek, bu birlikteliğin devam edilmesinin gerekliliği vurgulandı.

 DÖDER Kurucular Kurulu Başkanı Başar BEYAZOĞLU ve DÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Bilal KARAKURT’ UN yaptıkları açılış ve kapanış konuşmalarında iki ülke arasında buna benzer çalışmalar yapılarak denizcilik eğitiminin geliştirilmesine ve Dünya’ya örnek olunması gerektiğine değinerek, 2010’da yapılacak olan 1. ULUSLAR ARASI DENİZKIZI KONGRESİNİN  çok fazla önem arz ettiğini belirttiler.

ÜLKEMİZE DÖDER’DEN 1 GÜMÜŞ MADALYA , 3 MANSİYON ÖDÜLÜ

 Program kapsamında yapılan sunumlar doğrultusunda yapılan, bilimsel yarışmalarda Denizcilik Öğrencileri Derneği üyesi okullar, ülkemize 1 gümüş, 3 de mansiyon ödülü getirerek bizleri gururlandırdı. Dokuz Eylül Üniversitesi Aktif Eğitim Dalında ülkemize 2.lik getirirken, İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Denizcilik İngilizcesi dalında, İ.T.Ü meslek Yüksek Okulu, Uluslar arası taşımacılık dalında ve Galatasaray Üniversitesi, Seyir Bilimi dalında Mansiyon Ödüllerinin sahibi oldular. Daha ilk Uluslararası  tecrübe de ülkemizi bu kadar gururlandıran gençlerimiz, 2010 yılında yapacakları Uluslar arası Kongrede bizlere adeta güven verdiler.

Köstence Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Barsan'ın sunumu.

DÖDER Öğrencileri, Köstence Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Barsan'a "Osmanlı Gemileri" kitabını hediye etti.

DÖDER'e 2.liği Getiren Sunum

D.E.Ü Temsilcisi Muhammet Adem Usta ödülünü alırken.

 

 

 

Editör: TE Bilişim