Denizcilik Koordinasyon Komisyonu oluşturuldu

Denizcilik iş ve hizmetlerine yönelik faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar arasındaki müşterek konularda koordinasyon sağlanması için Denizcilik Koordinasyon Komisyonu oluşturuldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Denizcilik Koordinasyon Komisyonu Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, denizcilik iş ve hizmetlerine yönelik faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar arasındaki müşterek konularda, eş güdüm tesis etmek ve ulusal denizcilik politikasına uygun olarak deniz kirliliği, seyir emniyeti, denizde güvenlik, can ve mal emniyeti ve deniz turizmi faaliyetleri ile denizcilik iş ve hizmetlerinin teknik, ekonomik ve hukuki boyutlarına ilişkin uluslararası kuruluşlar tarafından yapılan çalışmaların etkili ve verimli şekilde izlenmesi, uluslararası gelişmelerin ve programların denizcilik sektörüne yansıtılması, bu çalışmaların takip edilmesi ve bu kapsamda koordinasyon sağlanması için Denizcilik Koordinasyon Komisyonu oluşturuldu.

Komisyon, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı veya en az müsteşar yardımcısı düzeyindeki bir yetkilinin başkanlığında, Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Gümrük ve Ticaret, İçişleri, Kalkınma, Kültür ve Turizm bakanlıkları, Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik komutanlıkları, Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı, denizcilik fakültelerini temsilen Yükseköğretim Kurulu, Hazine Müsteşarlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası ve bakanlık ana hizmet birimleri Deniz ve İçsular Düzenleme, Deniz Ticareti, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme, Tersaneler ve Kıyı Yapıları, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği genel müdürlükleri tarafından görevlendirilecek karar alma yetkisini haiz en az genel müdür yardımcısı veya muadili birer yetkiliden oluşacak.

Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği, Gemi Mühendisleri Odası, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası ve Türkiye Liman İşletmecileri Derneği "gözlemci" statüsünde komisyonda temsil edilebilecek.

Komisyon olağan toplantısı, dört ayda bir yapılacak. Komisyonun ihtiyaç duyduğu alanlarda çalışma yapmaları amacıyla geçici nitelikte komiteler oluşturulabilecek.

Editör: TE Bilişim