Bugün sabahın erken saatlerinde, yurdun iç ve doğu kesimlerinde, yer yer yoğun olmak üzere sis etkili olmaya devam edecek. Kara, hava ve deniz ulaşımında problemler oluşabilir. Dikkatli olunması gerekiyor.Gün içinde, Trakya’da ve Güney Ege’de bulutlar artacak, aralıklı ve zayıf yağış ihtimali var. Sıcaklık değerlerinde de bugün önemli bir değişim beklenmiyor.
 
Doğu Anadolu’da geceleri ayaz var
 
Salı günü, yurdun batısında bulutlar daha da artacak. Gün içinde Marmara’nın batısında,Kıyı Ege’de, Akdeniz’in batısında yağış bekleniyor. Yağış alan yerlerde sıcaklık 2/3 derece azalacak. Diğer bölgelerde önemli bir değişim beklenmiyor. Sabah ve akşam saatlerinde, yurdun iç ve doğu kesimlerinde sis oluşmaya devam edecek. Yarın;
 
Marmara’da, poyrazın orta kuvvette esmesi bekleniyor. Çarşamba günü de yurdun batısında ve güney batısında yağış ihtimali var.
Marmara’da bugün hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Bulutların, Trakya çevrelerinde yoğunluk kazanması bekleniyor. Zayıf da olsa yağış oluşabilir. Bölgenin güney ve doğusunda ise sabah saatlerinde sis oluşacak. Yarın öğleden sonra, Trakya’da ve Çanakkale çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışlar, zayıf ve aralıklı etkili olacak. İstanbul’da sabah saatlerinde sis ve pus bekleniyor, sıcaklık gün içinde 18/19 dereceye kadar yükselecek.
 
Ege’de de sabah saatlerinde sis ve pus var. Bölgenin iç kesimlerinde, sis daha etkili oluyor. Bugün Güney Ege’de bulutlar artacak. Muğla çevrelerinde yerel ve zayıf yağışlar oluşabilir.Yarın Kıyı Ege boyunca hava çok bulutlu ve yağışlı, yağışla birlikte sıcaklık 2/3 derece azalacak. İzmir’de bugün sabah saatlerinde sis var, sonrasında hava parçalı bulutlu olacak. Sıcaklık 21/22 derece, yarın yağış bekleniyor.
 
Akdeniz genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Bugün, bölgenin batısında parçalı bulutların yoğunluk kazanması bekleniyor. Yarın, Batı Akdeniz’de yağış bekleniyor. Yağışlar, öğleden sonra daha etkili görülecek. Çarşamba günü,  Akdeniz’in orta kesimlerinde de yağış bekleniyor. Sıcaklık, yağış alan yerlerde 2/3 derece azalacak. Antalya’da sıcaklık bugün 22/23, Mersin’de 23/24 derece bekleniyor.
 
Güneydoğu Anadolu’da da sabah saatlerinde sis ve pus bekleniyor. Sabah Gaziantep-Şırnak arasında kalan illerde havanın daha kapalı olması bekleniyor. Gün içinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Salı ve Çarşamba günleri de yağış beklenmiyor. Sıcaklık Gaziantep’te bugün 15/16, Şanlıurfa’da 17/18 derece bekleniyor.
 
Doğu Anadolu’da hafta ortasına kadar yağış  beklenmiyor. Sıcaklık gece değerlerinde, bölgenin kuzeyinde -3/-4 dereceye kadar azalacak. Sabah ve akşam saatlerinde ise sis ve pus bekleniyor. Erzurum’da sıcaklık bugün 10/11, Malatya’da 15/16 derece bekleniyor.
 
Karadeniz’in iç kesimlerinde sis ve pus etkili oluyor. Bugün, bölgenin batısında hava parçalı bulutlu, yarın da hava koşullarında önemli bir değişim yaşanmayacak. Sıcaklık Zonguldak’ta bugün 16/17, Trabzon’da 17/18 derece bekleniyor.
 
İç Anadolu’da sabah ve akşam saatlerinde sis ve pus etkili olmaya devam ediyor. Sıcaklık, bir çok kentte gece değerlerinde 5 derecenin altında seyretmeye devam edecek. Bölgede üç gün boyunca, sıcaklık değerlerinde önemli bir değişim yaşanmayacak. Ankara2da sıcaklık bugün 14/15, Kayseri’de 15/16 derece bekleniyor.
 
Editör: TE Bilişim