Deniz Taksi işletmeciliğini üstlenen Teknomar’ın Genel Müdürü bir açıklama yaptı..

Yaptığı açıklamayla Teknomar’ın sorumluluk sahibi bir şirket olduğunu gösteren Genel Müdür Giray Ozan, Deniz Taksi’yi kullanan 2 görevlinin iş akdinin feshedildiğini açıkladıktan sonra şirket adına özür diledi.
Ancak bu arada, düşen yolcunun alkollü ve eksik ödeme yaptığını vurguladı..

İŞTE O AÇIKLAMA

Sayın Yetkili, 

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, Deniz Taksilerin işletmesinden birebir sorumlu kuruluş olarak yaşanan olay bizi derinden üzmüştür.

Olay şu şekilde yaşanmıştır; 19.07.2011 tarihinde saat 23:00 sıralarında Büyükada İskelesi’nde bağlı bulunan DT-008 isimli Deniz Taksi’nin alkollü bir yolcu tarafından, kendisinin acil olarak Dragos’a gitmesi gerektiğini söylemesi üzerine kaptanın yolcuyu kabul etmesiyle, Büyükada İskelesi’nden yolcunun gitmek istediği Dragos’a doğru yola çıkılmıştır. Bu mesafe yaklaşık 70 TL olarak ücretlendirilmiştir. Yolcunun, görev bitiminde eksik ödeme yapması sonucu 40 TL ücret vererek, teknenin sahile yanaşmasını beklemeden inmek istemesinden dolayı olay meydana gelmiştir.

Olay meydana  geldikten sonra, denize düşen yolcuya, orada bulunanlar tarafından müdahale edilmiş ve kıyıya çıkarılmıştır. Bu esnada yolcunun daha rahat sahilden çıkarılması için, teknemiz kıyıdan  kenara çekilmiş, çıkarılan yolcunun sağlık durumu hakkında kendisine bilgi sorulmuş, sağlık durumunun iyi olduğunu beyan etmesi üzerine tekne olay yerinden ayrılmıştır.

Olayda herhangi bir kasıt unsuru yoktur.

Gece üst yönetimimize bilgi ulaştığında, çağrı merkezine konu ile ilgili bilgi verilip tüm kaptanlara anons yaptırılmış, DT-008 ve mürettebatı aynı gece izleyen saatlerde limana çektirilmiş, görevli personel hakkında soruşturma başlatılmış ve iş akidleri feshedilmiştir.

2008 yılından bu yana verdiğimiz hizmet kalitesinden ödün vermemeyi son derece önemseyen bir kuruluş olarak, vuku bulan olay bizleri son derece üzmüştür. Mağdur olan müşterimiz ile de ayrıca temasa geçerek, şahsen özür dilemek üzere harekete geçmiş bulunmaktayız. Maalesef insan faktöründen kaynaklanan bu olayın bir daha tekrarlanmaması adına bütün imkanlarımızı seferber ettiğimizi samimiyetle bildiririm.

Saygılarımla,
Giray OZAN
Genel Müdür

Editör: TE Bilişim