Deniz polisi okullu oluyor
 
Deniz polisleri de artık okullu olacak. Türkiye'nin ilk deniz polisi eğitim merkezi Çanakkale'de kuruluyor. Merkeze ileri seviyede yüzme becerisi olan polisler kabul edilecek.

Türkiye de ilk defa Çanakkale'ye deniz polisi meslek eğitim merkezi kuruluyor. Deniz polisi eğitim merkezi ile ilgili karar Bakanlar Kurulu'nda onaylandı.
 
Artık Emniyet Genel Müdürlüğü kendi profesyonel ekiplerini yetiştirecek. Eğitim boyunca değişik branşlarda kurslar verilecek. Kurslarda suda boğulma, deniz, göl, nehirlere atılan cesetleri çıkarma, suç aleti ve delil toplama gibi görevler yerine getirilecek.
 
Ayrıca liman ya da tersanelerde meydana gelen kazalar, sel, su baskını, taşkın olayları ve kazaların önlenmesi çalışmaları ve ilk yardım hizmetleri gibi durumlar karşısında anında müdahale edebilecek donanımlı ekipler ortaya çıkacak.
 
Bu eğitim merkezinde yetişen ekiplerin sudaki ilk görevi kurtarma olacak. Dalgıçlık ve cankurtaranlık eğitimi alacak olan ekipler kurtarmanın yanısıra ceset çıkarma gibi faaliyetlerde de yer alacak. Eğitim boyunca değişik alanlarda kurslar verilecek. Bu kurslardan birisi de kaptanlık kursu. Burada eğitim gören polisler kurs bitiminde kaptan polis olabilecekler.

İLERİ YÜZME BECERİSİ ŞART

Eğitim merkezine alınacak polislerin 35 yaşını aşmamış olması gerekiyor. Başvuracak polislerin çok iyi düzeyde yüzme bilmesi gerekiyor. Başvuran adayların yüzme becerilerini ölçmek için su altına tüplü dalış, 300 metre durmadan yüzme, 50 metre kurbağalama, 30 metre suyun altında gitme ve 5 metre derinlikten cisimler çıkarma gibi testler uygulana-cak.
Editör: TE Bilişim