Costa Concordia’da Türkiye kavgası

İtalya Sivil Savunma Başkanı Franco Gabrielli, 32 kişiye mezar olan ve enkazı henüz kaldırılmayan Costa Concordia kruvaziyerinin sökümü için en makul fiyatı 40 milyon dolarla Türkiye’nin verdiğini açıkladı.

13 Ocak 2012 tarihinde yan yatarak kayalara oturan 290 metrelik dev gemi, Toskana Bölgesi’ndeki Giglio Adası silüetinin parçası olmaya devam ediyor. Gabrielli, İtalyan tersanelerinde bu işlemin yapılmasından yana olduğunu açıklasa da, Türkiye’nin 25 yıldır İtalyan askeri gemilerinin sökümünü gerçekleştirdiğini ve bu işte başarılı olduğunu da vurgulayarak, “Gönlüm İtalya’dan yana olsa da bu işte nihai kararı verecek olan geminin sahibi şirkettir” dedi. Kararı şirket verecek Bu konuda son kararı verecek olan ise, geminin sahibi Carnival Grup. Gemi enkazı için 1 milyar Euro’ya yakın harcamış olan şirketin, maliyete bakarak Türkiye’de mi, yoksa İtalya’da mı söktürmeyi yaptıracağı henüz belirsiz. Türkiye ihtimalinin güçlenmesi üzerine bu konuda tepkiler de gecikmedi. Çevre Bakanı Gian Luca Galletti, “Trajedi bizim ülkemizde yaşandı, kurbanlar verildi ve çevremiz zarar gördü. Bu ekonomik fırsat, bizim ülkemize nasip olmalı” dedi.

Silvio Berlusconi’nin partisi Forza Italia’dan milletvekili olan Pina Castiello da, Türkiye’nin ödüllendirilemeyeceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim